stijl

Vijf bijzondere selfies die de wereld over zijn gegaan

04 maart 2014Leestijd: 3 minuten

Behalve over de Oscar-winnaars werd er na de ceremonie in Los Angeles vooral gesproken over de beroemde ‘selfie’ van Ellen DeGeneres en andere Hollywood-sterren. De foto werd al gauw de meeste geretweete tweet ooit.

DeGeneres maakte de selfie met een Samsung Galaxy S5. Samsung is sponsor van de Academy Awards, maar zegt dat het nemen van de foto niet van tevoren was afgesproken. Hoe dan ook het is geweldige reclame voor het technologie bedrijf. De selfie werd ruim 3,1 miljoen keer geretweet.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Selfies maken: iedereen doet het, van wereldleiders tot celebrities. Het woord werd vorig jaar niet voor niets uitgekozen als woord van het jaar. Tijd voor een lijstje van beroemde selfies.

1. Barack Obama

Tijdens de herdenkingsdienst voor de overleden oud-president Nelson Mandela van Zuid-Afrika maakte de Amerikaanse president een selfie met de Britse premier David Cameron en zijn Deense collega Helle Thorning-Schmidt.

Niet iedereen vond het gepast dat de drie een vrolijke foto maakten tijdens de dienst in het Soccer City-stadion, maar het beeld ging wel de hele wereld over.

2. Paus Franciscus

In augustus maakte ook de paus een selfie met een groep jonge pelgrims in de Sint-Pieter. De foto werd een hit op Facebook en Twitter. Paus Franciscus is overigens ook de eerste paus met een actief Twitter-account.

3. Beyoncé

De zangeres publiceert voortdurend foto’s van zichzelf op verschillende sociale media, maar over de selfie van haar nieuwe kapsel werd pas echt veel gesproken. In augustus schokte ze haar fans met een korte coup. Ze maakte het nieuws bekend met een selfie de ze publiceerde op instagram.

Inmiddels is het haar van Beyoncé, met behulp van weaves en pruiken, weer lang.

4. Mike Hopkins

Hopkins kan zeggen dat hij een selfie op gemaakt op de meest unieke locatie. De 45-jarige astronaut maakte een foto van zichzelf tijdens zijn ruimtewandeling op Kerstavond. Hij was in de ruimte voor reparaties aan het International Space Station.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

5. Lionel Messi en Kobe Bryant

Turkish Airlines vond een goede manier om wat te doen met het woord van het jaar. Eind vorig jaar lanceerde de luchtvaartmaatschappij een reclame met sterspeler Lionel Messi van FC Barcelona en NBA-legende Kobe Bryant.

In een reclame sturen Messie en Bryant elkaar vanaf verschillende plekken op de wereld een selfie. Ze proberen in een heuse selfie shootout de bijzonderste foto’s van zichzelf te sturen.

Volg Shari Deira op Twitter

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.