stijl

Schoenen voor mannen: van klassiek tot speels of sportief

12 maart 2014Leestijd: 2 minuten

Het is bijna voorjaar, dus het wordt tijd dat u uw winterse schoenen weer opbergt. Maar wat komt ervoor in de plaats? Kiest u voor klassieke stappers of toch iets moderners?

Mannen hebben genoeg te kiezen als het gaat om schoenen. Elsevier STIJL selecteerde voor de nieuwste editie mannenmode elf schoentypen die niet in uw kast mogen ontbreken. Hier vindt u een selectie.

1. Klassieke veterschoen

Deze schoenen zijn geschikt voor onder een pak, ‘waarmee het qua kleur behoorlijke overeenstemt’,  schrijft Elseviers John de Greef. Pas op met opvallend bruine schoenen onder donkergrijze of marinekleurige broeken.

2. Enkelhoge boot

Misschien niet de eerste schoen waaraan u denkt voor het voorjaar, maar hij is toch geschikt. Er zijn variaties in lichtere uitvoeringen van deze tot aan de enkel reikende schoen. Deze passen goed onder een linnen broek, vooral bij kortere of opgerolde pijpen.

3. Bootschoenen

Deze schoen is inmiddels ook aan wal ingeburgerd en geeft iets sportiefs aan traditionele outfits. Tip van De Greef: sportieve mannen kunnen zelfs witte sokken dragen in bootschoenen, bij twijfel niet doen.

4. Sneakers

Ontwerpers leven zich uit op deze sportieve schoenen, waar door er veel verschillende uitvoeringen zijn. Deze schoen kan vrijdaagse kleren er wat eigenwijzer of modieuzer uit laten zien.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.