stijl

Negen stijlvolle paraplu’s voor regenachtige dagen

07 januari 2014Leestijd: 1 minuut

Aangezien de winter nog even op zich laat wachten, kunt u maar beter goed voorbereid zijn op regenachtig weer. Voor paraplu’s die geregeld slachtoffer zijn van het ‘binnenstebuitensyndroom’, zijn er altijd nog stevige paraplu’s die u beschermen tegen de plensregen.

Elsevier.nl zet negen stevige en stijlvolle paraplu’s op een rij.

Elegant

Dat een paraplu voornamelijk praktisch is, hoeft niet te betekenen dat het geen stijlvolle modeaccessoire kan zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een gouden steel, opvallende kleuren of prints.

Pasotti Umbrelli – 132 euro, Bella Umbrella – 94,50 euro, LuLu Guinness – 38,50 euro

Praktisch

De paraplu houdt u wel droog met een forse stortbui, maar bij onverwachte windvlagen klappen veel paraplu’s binnenstebuiten. Praktische paraplu’s die alle weersomstandigheden kunnen weerstaan zijn daarom onmisbaar voor periodes van herfststorm, sinterklaasstorm en misschien wel een januaristorm.

Voor een romantische wandeling of langs de zijlijn van het voetbalveld kan een ‘tandemparaplu’ handig zijn, speciaal gemaakt voor onafscheidelijke duo’s.

Falcone – 19 euro, Blunt – 54,95 euro, Senz – 30 euro

Discreet

Wie opvallende kleuren een beetje te veel vindt tijdens het sombere weer, kan nog altijd voor een eenvoudige paraplu gaan. Misschien vindt u grijs en zwart mooier, of wilt u liever een klassiek Jean Paul Gaultier motief om de regen mee te trotseren.

Fulton – 24,10 euro, Sean Paul Gaultier – 120,25 euro, Impliva – 16,95 euro

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.