stijl

Journalist Frits Wester wordt cafébaas in Voorburg

17 april 2013

Parlementair verslaggever Frits Wester (51) van RTL Nieuws heeft met vier anderen zijn stamcafé ’t Haentje in zijn woonplaats Voorburg gekocht.

Het cafe is omgedoopt tot het Torentje, naar de toren in het wapen van Voorburg en als verwijzing naar Westers parlementaire werk. De premier houdt kantoor in het Torentje aan het Haagse Binnenhof.

Het cafe in de Franse Kerkstraat – in het historische Voorburgse centrum – stond te koop.

Veilig oord

‘Er kwamen mensen langs om te kijken en we dachten: als die het kopen wordt het niet leuk,’ zegt Wester. Wester en twee andere stamgasten hebben een aandeel in het cafe net als de twee nieuwe uitbaters, een stel.
‘Het is zo’n bruin cafe waar aan het einde van de dag allerlei problematiek wordt besproken. Van klein tot groot leed. En als je je jasje uittrekt staat je drankje al op je vaste plek klaar. Het is een veilig oord,’ zegt Wester.

Rookcafé

Het café – waar mag worden gerookt – is afgelopen zaterdag geopend door oud-staatssecretaris Jack de Vries (CDA) van Defensie en oud-staatssecretaris Paul de Krom (VVD) van Sociale Zaken door aan de bel boven de bar te trekken.

De Krom woont in Voorburg en De Vries zoekt er een huis. Oud-vicepremier Maxime Verhagen (CDA) – die ook in Voorburg woont – had er ook graag bij willen zijn maar verbleef in Frankrijk.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.