Hotspot: Een huiselijk hotelrestaurant

13 april 2013Leestijd: 1 minuut
'Vincent van Dijk'

In de Randstad opent het ene na het andere luxehotel zijn deuren en ook Nederland ontdekt eindelijk de hotelbars en -restaurants als uitgaansplek. Aanrader is The Lobby van het nieuwe Amsterdamse boutiquehotel V Nesplein.

De meeste hotelrestaurants zien eruit alsof elk moment de ontbijttafels kunnen worden opgedekt. Zo niet de lobbybar van dit nieuwe viersterrenhotel waar de openhaard een huiselijke houtgeur verspreidt en de muziekmix net zo veelzijdig is als het publiek.

Het warme interieur met een wandgordijn, ìnnige schemerlampen en perzen staal als een uitnodigend theaterdecor in een ruwe betonsetting.

Flammkuchen

De hele dag door kun je hier terecht voor een landelijke lunch, een glas sekt of een goeie gin & tonic. Op on-Hollandse tijden stromen de tafels vol voor het diner. Kies de sappige Kamper lamsbout met citruspolenta, een smakelijke onglet de boeuf of de saffraanrisotto.

De Flammkuchen is sowieso een vlammend succes, bijvoorbeeld die met venkelworst en ricotta. Wees slim en boek ook een kamer, zodat je de wentelteefjes en gepocheerde peer van het meerkeuze-ontbijt niet hoeft te missen.

Een driegangenmenu kost 32 euro.

Meer informatie over het restaurant? Ga naar www.thelobby-amsterdam.com

Trendwatcher Vincent van Dijk van HBMEO eet al 10 jaar lang elke dag in restaurants.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.