Olcay Gulsen ontwerpt Lion King-outfit voor Disney

14 maart 2013Leestijd: 1 minuut

De Nederlandse modeontwerpster Olcay Gulsen (32) is door Disneyland Parijs gevraagd om een SuperTrash-outfit te creëren geïnspireerd op The Lion King. Het pretpark viert op 23 maart het twintigjarig bestaan met een modeshow.

Speciaal voor het jubileum vroeg Disneyland designers uit verschillende landen om een exclusieve outfit te ontwerpen die gebaseerd is op een beroemd Disney-icoon.

Lanvin

Alber Elbaz, de hoofdontwerper van Frans modehuis Lanvin, neemt de outfit van Minnie Mouse op zich. Jean-Paul Knott (België) en Philip Treacy (Ierland) zijn andere bekende namen die zijn gevraagd. Gulsen neemt de honneurs waar voor Nederland.

‘Ongeveer een maand geleden werd ik door Disney benaderd om iets te maken voor het twintigjarig bestaan van Disneyland Parijs. Eigenlijk was ik heel verbaasd dat ze mij vroegen,’ vertelt de ontwerpster aan modeblad Vogue.

Gulsens creatie

Op de site van SuperTrash vertelt Gulsen alvast iets over haar creatie: ‘Onze outfit is geïnspireerd op de pure onschuld van de Afrikaanse natuur; een plek in harmonie met alle dieren. Het krachtige silhouet van de jurk, met z’n hoekige rok met ruches en rijke gouden print belichamen de majestueuze Lion King.

De ontwerpen worden 23 maart onthuld in het attractiepark tijdens een spectaculaire catwalkshow. ‘Ik ben heel benieuwd hoe het ontvangen wordt,’ laat de ontwerpster weten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.