Modeblad Vogue lanceert Oekraïense editie

12 maart 2013Leestijd: 2 minuten

Oekraïne heeft sinds maart een eigen versie van ‘modebijbel’ Vogue. Het voormalig model Masha Tsukanova (29) is aangesteld als hoofdredacteur van het nieuwste Oost-Europese modeblad.

De Oekraïense Vogue is de eenentwintigste editie van het mode- en lifestyle-tijdschrift.

Prada en Dior

‘Oekraïense klanten zijn erg belangrijk voor grote Europese labels,’ zegt Tsukanova tegen de Amerikaanse krant The New York Times. Het is in de modewereld zeker niet onopgemerkt gebleven dat de groep Russische klanten steeds groter wordt.

Prada en Dior hebben daar al op ingespeeld door winkels te openen in luxe winkelstraten in Kiev, de hoofdstad van Oekraïne.

‘Eigen gezicht’

De hoofdredacteur wil een vooral ‘betekenisvol’ blad maken waarin de nadruk ligt op inhoudelijk scherpe stukken. Daarnaast zal de focus liggen op lokale ontwerpers en cultuur.

‘Over een paar jaar zal de Oekraïense mode haar eigen gezicht hebben. En Vogue Oekraïne zal deze industrie helpen te ontwikkelen,’ laat Tsukanova weten.

Op de cover van het eerste nummer staat het –hoe kan het ook anders– Oekraïense model Daria Werbowy, het gezicht van het Franse merk Lancôme.

In Nederland is het modeblad ook nog vrij jong. De eerste officiële uitgave werd vorig jaar op 21 maart gepresenteerd.

Voorheen was Meryl Streep het oudste covermodel van het modeblad. Zij stond op haar 62e op de cover van de Amerikaanse Vogue.

De Queen of Rock draagt op de foto een elegante, donkerblauwe, zijden blouse, dramatische oog make-up en rode lippenstift. Het bijschrift luidt: Simply the best!

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.