‘Mark Rutte op twee na best geklede wereldleider’

29 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Premier Mark Rutte (VVD) is de op twee na best geklede politiek leider ter wereld. Zijn stijlvolle uiterlijk doet denken aan dat van niemand minder dan James Bond-acteur Pierce Brosnan.

Het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair heeft Rutte daarom op plek 3 gezet in de top-10 van best geklede wereldleiders.

Kleermaker

Volgens het tijdschrift zorgen de gekrulde glimlach en zijn indrukwekkende haarlijn ervoor dat Rutte lijkt op een twintigjarige. Deze kenmerken komen nog beter uit door randloze bril.

Bovendien doen zijn klassieke pakken vermoeden dat hij een even goede kleermaker als opticien heeft, schrijft Vanity Fair.

Rutte zegt vrijdag in een interview met NOS op 3 dat hij ‘totaal geen verstand’ heeft van kleding. ‘Gelukkig heb ik hele verstandige mensen om mij heen die mij voor grote modefouten behoeden,’ zegt de premier.

Kleuren

Volgens de top-10 samenstellers van Vanity Fair zijn deze kledingadviseurs goed bezig: boven Rutte in de top-10 staan alleen de Britse premier David Cameron (1) en president Laura Chinchilla van Costa Rica.

Het tijdschrift complimenteert Cameron met de mooie maatpakken die hij draagt. Chinchilla verrast met de verschillende kleuren die zij durft te dragen.

Rutte blijft de voorzitter van de Indiase Congrespartij Sonia Gandhi (4), de Amerikaanse president Barack Obama (5) en premier Kamla Perad-Bissessar van Trinidad en Tobago (6) voor.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.