Hot spot: Tussen sloten en schapen

22 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Het landschap van de Zuid-Hollandse polder herbergt een goed bewaard geheim: Kaagjesland. Het contrast tussen de uitgestrekte weiden met schapen in de achtertuin van het restaurant en het verfijnde eten dat binnen wordt geserveerd, kon niet groter.

De vijf basissmaken zoet, zout, zuur, bitter en hartig spelen een belangrijke rol in het interieur en komen op verschillende manieren terug. Voor hartig wordt het Japanse woord umami gebruikt, dat groot staat afgebeeld op een van de wanden van de eetzaal. In de knusse salon zijn de vijf termen verwerkt in een abstracte plafondschildering.

Het spelen met deze smaken staat centraal in de keuken van Kaagjesland. Heilbot wordt er geserveerd met octopus en zwarte boontjes, en voor het dessert kiest de chef-kok voor de bijzondere combinatie van petit munster-kaas met gekonfijte zuurkool en roggebroodijs.

Het landschap, met zijn sloten en schapen, mag oer-Hollands aandoen, de culinaire ervaring is ronduit kosmopolitisch.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.