Oranjes op wintersportvakantie in Lech (foto’s)

18 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Tientallen fotografen hebben zich maandagochtend verzameld in het Oostenrijkse Lech voor de fotosessie van de Oranjes. Er was veel belangstelling voor het fotomoment, dat voor het eerst werd gehouden na het ski-ongeluk van prins Friso.

Koningin Beatrix arriveerde vorige week maandag in de wintersportplaats van de koninklijke familie. Zaterdag kwamen prins Willem-Alexander, prinses Máxima en hun drie dochters aan in Lech.

Rust

Televisieploegen uit Oostenrijk, Nederland, België, Duitsland en Frankrijk hadden zich aangemeld voor het fotomoment. Het is de laatste keer dat Beatrix als Koningin kan worden gefotografeerd in Lech.

Voorwaarde voor deelname aan de fotosessie is dat alle leden van de koninklijke familie, ook de leden die niet meedoen aan de sessie, tijdens hun vakantie met rust worden gelaten.

Steun

Zondag werd tijdens een speciale mis in de St. Nikolaus kerk stilgestaan bij het ski-ongeluk van prins Friso. Bijna alle inwoners van het dorp waren aanwezig om steun te betuigen aan de Oranjes.

Prinses Mabel, de echtgenote van Friso, en haar dochters zijn ook in Lech. Zij heeft nadrukkelijk gevraagd om rust en privacy. Tot dusver heeft de pers gehoor gegeven aan deze oproep.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.