‘Ontwerper John Galliano beledigt joden opnieuw’

14 februari 2013Leestijd: 1 minuut

De Britse modeontwerper John Galliano werd dinsdag gefotografeerd terwijl hij een uiterst onhandig gekozen outfit droeg: een lange zwarte jas, een vilten hoed en zijn haar viel in lange krullen langs zijn gezicht. Orthodoxe joden voelen zich beledigd door deze actie.

Galliano raakte in 2011 in opspraak toen hij antisemitische uitspraken deed in een café in Parijs. Dit kwam hem duur te staan, want Christian Dior ontsloeg hem een maand later als hoofdontwerper.

Zijn woordvoerder Liz Rosenberg zegt dat iedereen weet dat John al jaren vilten hoeden en lange jassen draagt. Ze begrijpt de ophef die is ontstaan, maar benadrukt dat het absoluut niet de bedoeling van de ontwerper was om een typetje neer te zetten of om de joodse cultuur te beledigen.

Fashionable

De kleding die Galliano droeg, was juist ‘fashionable’ bedoeld: een Stephen Jones-hoed, een broek van Yohji Yamamoto en een vest van Dolce & Gabbana.

Rosenberg zegt dat Galliano heeft geleerd van zijn fouten en zich de laatste tijd heeft verdiept in de joodse cultuur.

Comeback

De ‘belediging’ is vooral opvallend omdat Galliano momenteel bezig is met zijn comeback in de modewereld. Hij werkte afgelopen maand samen met ontwerper Oscar de la Renta aan de voorbereidingen voor de New York Fashion Week.

De samenwerking tussen de nogal uitgesproken ontwerper en de meer conservatieve De la Renta werd door de modewereld gezien als opmerkelijk.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.