IWC krimpt en geeft daarom een feest van formaat

08 oktober 2014Leestijd: 2 minuten

De vooral door mannen begeerde Portofino-horloges van IWC Schaffhausen komen er nu ook in een kleiner formaat. De Portofino Midsize-collectie is speciaal voor smallere polsen, dus aantrekkelijker voor vrouwen. IWC vierde dat 7 oktober met een groot gala in Londen.

Nee, we mochten van IWC-ceo Georges Kern het nieuwe, kleinere Portofino-horloge geen damesmodel noemen. Vooral heel veel Aziatische mannen met smallere pols en dikkere beurs zijn immers ook potentiële klanten.

Maar het is duidelijk, de horlogemaker IWC, die zijn luxe ‘timepieces’ verkoopt met de slogan ‘Engineered for Men’, lonkt nu ook sterker naar de vrouw.

Actrices in smoking

Niet voor niets was er de ‘Timeless Portofino’-expo van de beroemde modefotograaf Peter Lindbergh. Met veel zwart/wit-foto’s van de actrices Cate Blanchett, Emily Blunt en Zhou Xun.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Alle drie relaxed poserend in mannelijke smokings in het Italiaanse Rivièra-stadje Portofino. Ze kregen versterking van de acteurs Ewan McGregor en Christopher Waltz (allen voor deze smoking- en IWC-horlogeshoot weggelokt van het Cannes filmfestival).

Van de terecht zogenoemde ‘supermodellen’ Karolina Kurkova en Adriana Lima schoot Lindbergh in Portofino ook nog een serie in kleur met nieuwe midsize Portofino-horloges om de ranke polsen.

Filmfestivals

De Peter Lindbergh-expo in het Battersea Park in London vormde het decor voor een groot galadiner waarin de driejarige samenwerking van IWC Schaffhausen en het British Film Institute (BFI) werd gevierd.

IWC sponsort al filmfestivals in Zurich, Beijing, Dubai en het Tribeca in New York. Het BFI wordt nu geholpen om het filmarchief te conserveren en te digitaliseren.

Vriendelijke Anna

Een mooi goed doel dat genoeg sterren (zelfs een uitgelaten Mick Jagger en een niet minder vrolijke Stephen Fry en John Hurt) op de been bracht. Nederland was bij dit smokingfeestje (met als dure dresscode: ‘black tie & IWC watches’) vertegenwoordigd door Anna Drijver, voor de gelegenheid in een sensueel zwarte DsQuared-japon.

Zij is als mooie, leuke en vriendelijk dame (ik mocht haar tafelheer zijn en twijfel nu geen moment meer over al die adjectieven) de officiële Friend of the Brand van IWC.

Heerlijk onbeschaamd

De gala-avond werd aan elkaar gepraat en gezongen door Rob Brydon, die zoals een echte Britse komiek betaamt, heerlijk het randje van onbeschaamdheid opzocht met grappen over gewenst formaat en Tom Cruise.

Hij wist ook de IWC Portofino-sterren Emily Blunt en Christoph Waltz vrolijk te ondervragen. Hoewel beiden ’s middags bij de opening van de Lindbergh-expo met de nieuwe IWC Portofino-collectie ook al toonden over een goed relativeringsvermogen te beschikken.

Juist zo ontspannen houding met humor maakt commerciële sponsoring zo goed verteerbaar. Een uitzondering in de haute horlogerie waar ernst en zelfgenoegzaamheid te vaak de sfeer bepalen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.