stijl

Nederlands topmodel Yfke Sturm vecht voor haar leven

04 september 2015Leestijd: 1 minuut

Het Nederlandse model Yfke Sturm (33) is zwaargewond geraakt bij een ongeluk met een zogenoemde ‘surf jet’. Ze vecht op dit moment voor haar leven in een ziekenhuis in Napels.

Sturm sloeg volgens Italiaanse media donderdag voor de kust van het Italiaanse eiland Ischia bij Napels van haar ‘jetsurf’. Dit is een surfplank die wordt aangedreven door een motor.

Hoofdletsel

Het model werd in het water geraakt door het apparaat waarbij ze ernstig hoofdletsel opliep. Ze is uit het water gehaald door de Italiaanse kustwacht en per helikopter naar een ziekenhuis in Napels overgebracht.

Artsen constateerden dat Sturm een schedelbasisfractuur en fracturen in de wervelkolom heeft opgelopen.

Sturm is een internationaal bekend topmodel met opdrachtgevers als Ralph Lauren, Victoria Secret en Chanel. De Nederlandse, die in Londen woont, beviel afgelopen voorjaar van een zoontje.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.