Tuinaccessoires kunnen praktisch en toch mooi zijn

20 maart 2015Leestijd: 1 minuut
''

Praktische tuinaccessoires kunnen ook best het aanzien waard zijn, zo tonen de finalisten van de Chelsea Flower Show.

De meeste mensen willen liever van een tuin genieten dan er hard in werken, zo is het verhaal. Ongeduldig is de moderne tuinier ook; bomen moeten bij aankoop al groot zijn en in bloei staan.

Maar het plezier in tuinieren komt vast terug met deze tuingereedschappen en tuinaccessoires, die te zien zijn op de Chelsea Flower Show in Londen die dit jaar van 19 tot en met 23 mei wordt gehouden.

Soms zijn de oplossingen die de finalisten van de grote Britse tuin- en tuinbouwtentoonstelling bedachten eenvoudig: een dubbele pot voor de aardappelplant bijvoorbeeld, waarvan de binnenkant een soort venster heeft, waardoor je de plant kunt zien groeien. Of neem de Darlac tuinschaar met drie bladen, waarmee je sneller kunt knippen en die zorgt voor meer stabiliteit.

Andere oplossingen zijn vooral esthetisch: een kruiwagen in neonkleuren, de stijlvolle tuinhandschoenen van Burgon & Ball of de buitenkeuken van teak van Wilston House & Gardens. Maar chic of aards, voor alle accessoires geldt dat ze zeer praktisch zijn.

Irene Start
Redacteur cultuur Irene Start (1970) werkt als freelance journalist en literatuurcriticus voor EW.
Lees meer
Irene Start

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.