stijl

Restaurant Mestizo in Maastricht: Latin killercombi’s

10 januari 2013Leestijd: 1 minuut

In een gezellig pandje aan de Bredestraat zit Mestizo, een restaurant waar je Latin food op je bord terugvindt. Latin food? Mestizo serveert een combinatie van de Spaanse, Caribische en Mexicaanse keuken. Dus veel pepers, knoflook, kokos en gember, die verwerkt worden in lichte gerechten.

Maastrichtenaren weten al heel lang dat je hier een heerlijke, informele avond kan hebben en komen geregeld terug voor de zarzuela (visstoofpot), burrito’s of ‘Mestizo chicken’: kipfilet met Spaanse ham, geitenkaas en een lichte koriandersaus.

Simpel maar goed

Eigenaar en chef-kok Charles Ploemen heeft de tijd nog niet gevonden om zelf naar Midden-Amerika te reizen, maar haalt veel inspiratie van het World Wide Web en ontdekt door uit te proberen. En dat werkt.

De gerechten zijn simpel, maar goed klaargemaakt. Mestizo betekent trouwens ‘versmelting’, en komt van de naam die de kinderen van Spaanse ontdekkingsreizigers en Mexicaanse indianen kregen toen het land werd ontdekt.

Mestizo – Bredestraat 18 – 6211 HC Maastricht – 043-3270874

Dit is een recensie van SpecialBite. Ga voor meer bijzondere restaurants naar SpecialBite.com. Wil je elke week de nieuwste en de meest bijzondere restaurants, bijzonder foodnieuws en originele kookboeken in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan nu hier in voor de SpecialBite nieuwsbrief.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.