Geuren Premium Corner

Geurige traditie: eaux de toilette met Vaderdag

12 juni 2017

Vaderdag is steevast de tijd van nieuwe eaux de toilette. Vaak geuren met de naam van een ontwerper die zelf al lang uit de mode is.

Hoe oud een traditie is, valt soms maar moeilijk te bepalen. Zo wordt Vaderdag soms in verband gebracht met Hemelvaart (Jezus gaat naar Zijn Vader) of de feestdag, op 19 maart, van Sint Jozef, voedstervader van Jezus, die al in 1479 werd ingevoerd. Vaderdag werd in Nederland, nadat Moederdag een commercieel succes was gebleken, pas zeventig jaar geleden geïntroduceerd. Inderdaad door ondernemers: mannenmodespecialisten die deze ‘papadag’ eerst in het najaar planden, maar al snel verplaatsten naar het vrolijker voorjaar.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.