Reacties op de stelling

‘Een goede reden om niet meer VVD te stemmen’

04 december 2019Leestijd: 2 minuten

Premier Mark Rutte (VVD) is sinds maandag op de klimaattop COP25 in Madrid. Op de door de Verenigde Naties georganiseerde top pleit Rutte voor nog grotere ambities van de internationale gemeenschap in de strijd tegen klimaatverandering. Een opvallende boodschap, want in eigen land haalt zijn kabinet de doelen niet. Moet Rutte een toontje lager zingen?, vroegen we u.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

Dieter van der Burgt

Op internationaal niveau predikt dhr. Rutte de ideeën van GroenLinks. Dat betekent dat hij op nationaal niveau de bevolking voorliegt.

Een goede reden om niet meer op VVD te stemmen.

Peter Heuzeveldt

Rutte heeft geen enkel recht van spreken. De man hangt van liegen en bedriegen aan elkaar en heeft zich volledig aan GroenLinks overgegeven. Ook ik heb decennialang op de VVD gestemd, maar dat heb ik twee jaar geleden al afgezworen.
Aftreden is de enige optie voor Rutte maar dat zal hij wel niet doen.

Jaap Kooijman

Hoe kan het dat de VVD nog steeds de grootste partij in Nederland is?
Zijn wij omringd door domoren of door landverraders?

Don van Riet

Domme actie als je eigen land de lagere doelen al niet haalt. Macron zal dit soort blunders niet begaan, misschien kan hij Rutte nog eens een telefonische les in staatsmanschap geven. Hun gesprekken zijn er lang genoeg voor. Timmermans hoeven we zeker niet op te rekenen, die voert nooit uit wat hij richting de EU belooft, dus opeens de vanuit de EU op dezelfde wijze opereren zal net zo aflopen.

Frans Dijkstra

Ach, die hoge doelen worden toch niet gehaald, door geen enkel land. Meer dan 30 procent zon- en windenergie is technisch, economisch en planologisch nog niet mogelijk vanwege opslagproblemen van energie. Alle benodigde e-auto’s kunnen niet geleverd worden. Vliegtuigen kunnen niet zonder olie. Schepen ook niet, en daarvan is de wereldhandel afhankelijk. Het zijn dus gratuite praatjes.
En inderdaad: Rutte heeft geen kiezersmandaat voor extreme maatregelen. Niet te veel aandacht aan schenken!

Markus Haneveld

Mark Rutte probeert d.m.v. lobby/stemmingmaken een aantal zaken Europees te regelen. Zodoende kan snel een Europese vlieg,- vaartaks en industriële CO2-heffing worden ingesteld om de hoge kosten (1.000 miljard) te financieren.
Hij hoeft daarvoor geen speciaal mandaat te hebben.
Alhoewel Nederland binnenlands niet aan de klimaatbeloften heeft voldaan volgens Urgenda, heeft Nederland in de Wereld een imago van zeer vooruitstrevend m.b.t. haar inspanning voor het behalen van ambitieuze klimaatdoelstellingen.
Mark is een kunstenaar in het meenemen van groepen kiezers, dus laat hij deze weten het allemaal erg vervelend te vinden en de maximale snelheid een “rotmaatregel” te vinden, maar intussen gooit hij Internationaal hoge ogen.

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.