Reacties op de stelling

‘Staking is laatste redmiddel, in gezondheidszorg is nood hoog’

21 november 2019Leestijd: 2 minuten

Door de landelijke staking van ziekenhuispersoneel zijn gisteren honderden operaties en duizenden afspraken afgezegd. Moet ziekenhuispersoneel kunnen staken? Of zijn de gevolgen hiervan te ingrijpend en zou dat niet moeten kunnen? Er werd verdeeld gereageerd op de Stelling. Lees een selectie van de reacties terug.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

 

Kim Noorder

Iedereen die van belastingcenten betaald wordt, zou niet moeten kunnen staken.

 

H. Hoogesteger

Verschil tussen beginnend verpleegkundige en beginnend leraar is € 700 bruto. Dus volkomen terecht dat zij staken!!!

 

J.R. Hetzler

Natuurlijk hebben ze recht op staken, want het is een grondrecht. En natuurlijk gebeurt dit weloverwogen zoals met alle protesten tegen het ondermaatse beleid van de Overheid.

 

Annette Schols

Als wij allemaal in dat “gave” land zouden wonen, waar onze minister president het altijd over heeft, zou NIEMAND hoeven te staken. Maar helaas zijn dat alleen maar loze woorden. Ik vind dat de mensen, die dag in dag uit voor de mensen in nood zorgen, best mogen staken. Een staking is een laatste redmiddel en zeker in de gezondheidszorg is de nood hoog. De werkdruk is gigantisch en daar staat dan nog een schamele beloning tegenover. Ik heb altijd gevonden dat de mensen aan het bed meer gewaardeerd zouden moeten worden. Zonder hun liefdevolle werk zou het niets zijn.

 

J. Mulder

Iedereen mag staken. Acute zorg gaat gewoon door. Waarom mogen taxichauffeurs, leerkrachten, boeren en bouwend Nederland wel de boel plat leggen?
Niet de directeuren, de raden van toezicht en de zorgverzekeraars zouden die gigantische salarissen moeten krijgen. De topbestuurders bij VGZ verdienen veel meer dan de Balkenende norm. Die heb ik liever niet in de operatiekamer. Ook daar zou de Balkenende norm moeten gelden.
Weg met de marktwerking. Die heeft al meer dan genoeg verziekt.

 

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.