‘Alles moet wijken voor de klimaat-hysterie’

12 november 2019Leestijd: 2 minuten
Windmolens in de Noordoostpolder. Foto: Herman Engbers.

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) waarschuwt voor de snelle opmars van zonneparken, windturbines, bedrijventerreinen en nieuwe woonwijken in Nederland. Die dreigen de kwaliteit van het landschap aan te tasten, staat in een rapport. Gaat landschapsbehoud voor de energietransitie?, vroegen we u.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

Jacob Koene

Een kort en krachtig NEE tegen ‘verdozing’. Bewaar ons prachtig Hollandse landschap.

H. Kooijman

Ik ben het volkomen eens met de stelling.
Langzamerhand wordt het hele landschap ontsierd door die lelijke windmolens.
Er staan er nu al veel te veel en er zijn veel intelligentere wijzen om meer schone energie op te wekken.
Ook die verdozing is bijzonder lelijk.

R. Wijnen

Helemaal mee eens. Ook hier blijkt dat onze politici een te laag IQ hebben om over een meerjarige horizon te kijken.
Debatteren als kleine kinderen kunnen ze wel maar een echte solide toekomstvisie is een stap te ver helaas.

Tarac van Heel

Volkomen eens met de stelling.
Straks staat heel Nederland volgeplempt met afzichtelijke, meer dan 100 meter hoge, windmolens. Er staan er nu al veel te veel.
Het is inmiddels toch wel voor iedereen duidelijk dat in onze energie-voorziening nooit en te nimmer kan worden voorzien door die zwaaipalen.

Pieter Sibinga Mulder

Het grootste probleem met de energietransitie is dat er niet over is nagedacht. Niet door die verfoeide klimaattafels en al helemaal niet door de Nederlandse politici. Dat er op langere termijn een eventuele transitie zal komen (voorzichtiger kan ik mij niet uitdrukken) kan wel waar zijn, maar op dit moment en zeker op de huidige manier wordt ons landschap, incl. de Noordzee vakkundig om zeep geholpen. Alles moet wijken voor de klimaat-hysterie en de daaruit voortvloeiende rampzalige consequenties waarbij ons Nederlandse landschap slechts één van de vele factoren is. Nederlanders, blijf nuchter met beide poten op de grond en laat je niet gek maken!!

Twan Hendriks

Ik kom regelmatig in Duitsland, in de Eifel en het is daar heel erg. Die rottige windturbines staan overal.

Die ellende moeten we in Nederland niet hebben. En die verdozing begint ook een probleem te worden. Maximale volumes op minimale grond maar oerlelijk.

Ik ben het helemaal eens met de stelling.

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.