Reacties op de stelling

‘DENK is een Turkse vertegenwoordiging met primitieve gewoontes’

07 november 2019

Ruim 600 militairen en veteranen doen aangifte van belediging en laster tegen DENK-Kamerlid Selcuk Öztürk naar aanleiding van zijn uitspraken in de Tweede Kamer dinsdag. Öztürk noemde de aanval in Irak in 2015 ‘moord’ en ex-minister van Defensie Jeanine Hennis een ‘lijkenverstopper’. De militairen vinden dat Öztürk aanzet tot haat. Moet een Kamerlid deelname aan het debat kunnen worden ontzegd, of moet hij zich te allen tijde vrij kunnen uiten?, legden we u voor.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

Marion Jansen

Kamerleden moeten alles kunnen zeggen, maar wel op een beschaafde manier.
Elke keer als ik die figuren van DENK hoor, vraag ik me af tot welk middeleeuws niveau van persoonlijke aanvallen en hypocrisie die inmiddels opgeklommen zijn. Nog afgezien van het feit dat ze over veel dingen geen recht van spreken hebben, aangezien die dingen in hun eigen land veel erger zijn.

Ruben Keestra

In principe moeten Kamerleden alles kunnen zeggen wat mij betreft. Ik vind ook dat het Kamerlidmaatschap beperkt moet blijven tot Nederlanders en dat dubbele paspoorters geweerd moeten worden. De afdeling DENK is een vertegenwoordiging van Turkije met bijbehorende primitieve gewoontes. Inmiddels is duidelijk dat op alle plaatsen de loyaliteit van de met name islamitische personen niet bij Nederland ligt. Corruptie, vriendjespolitiek, criminaliteit en wangedrag. Het past niet bij het oude Nederland, maar we zullen moeten optreden tegen deze uitwassen en samen met de buitenlandse paspoorten zijn we gelijk van extreem gebrekkig Nederlands sprekende neanderthalers als Öztürk verlost.

Jaap Kooijman

Ik denk (zeer toepasselijk) dat men in de Tweede kamer een voorbeeld kan nemen aan Martin Bosma van de PVV. Op een beschaafde manier zonder stemverheffing weet hij altijd de mensen waarmee hij van menig verschilt volledig te fileren. Een goed voorbeeld was zijn speech van vorige week waarin hij op een keurige manier minister Kajsa Ollongren volledig fileerde.

Annette Schols

Ik heb een aantal tweets gelezen onder de tweet van Frans Weisglas en daar sluit ik mij volmondig bij aan. In een oorlog vallen, helaas, ook altijd onschuldige slachtoffers. Dat is inherent aan oorlog. Het kalifaat was (en is volgens mij nog steeds) een zeer groot gevaar voor velen. Wat er gebeurd is, is natuurlijk verschrikkelijk, maar om dan een ex-minister van Defensie moordenaar te noemen…. dat gaat werkelijk alle perken te buiten. Ik hoop van harte dat ik deze keer de juiste woorden heb gebruikt, want 9 van de 10 reacties verdwijnen sneller dan de sneeuw in de zon. Ik wacht af.

Antonius Smit

Dhr. Öztürk provoceert graag, zoals bekend. Maar de bombardementen waren helaas nodig vanwege de uitwassen van zijn eigen godsdienst.

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.