Reacties op de stelling

‘Zoals gewoonlijk duikt Rutte weer weg’

01 november 2019Leestijd: 2 minuten

Premier Mark Rutte (VVD) schitterde woensdag door afwezigheid bij het tweede grote protest op het Malieveld in twee weken tijd. Op sociale media en tv en in de kranten vragen steeds meer mensen zich af waarom de premier zich niet laat zien in de stikstof- en PFAS-crisis. Moet Rutte meer leiderschap tonen?, vroegen we u.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

Foppe Oldenburger

Men mag zich zo langzamerhand afvragen of Rutte zijn eigen beleid nog wel begrijpt. Het is allemaal zo ondoordacht en hapsnap. Wie heeft al die klimaatmaatregelen bedacht en waarom moet Nederland het beste jongetje/meisje van de bijna niet meer bestaande klas zijn?

Geesje Bouwers

Griezelige Stientje van Veldhoven gezien bij Nieuwsuur. Er is weinig hoop voor de toekomst, niet voor de bouwers en al helemaal niet voor de boeren in Nederland.

Rutte is een lafaard.

M. van Doorn

Als Rutte de leiding neemt en zich laat zien, gaat de kiezer hem linken aan de chaos die hijzelf mede veroorzaakt heeft. Aangezien hij nog een volgende termijn wil kan hem dat stemmen gaan kosten. Dus doet hij wat hij altijd doet, een ander de ellende op laten lossen.

Maria van Bommel

Hij had er zeker bij moeten zijn. Maar zoals gewoonlijk duikt Rutte weer weg, zal wel ergens heel hard hebben staan lachen.

Ben benieuwd, volgende week moet hij deze vreemde cijfers verdedigen in de Tweede kamer, Wilders heeft dit debat aangevraagd en de hele coalitie staat er achter.

Pieter Sibinga Mulder

Er zijn hieronder al veel waarheden geschreven, vandaar dat ik er weinig aan toe hoef te voegen. Alleen nog het volgende: een echte en ware leider voert zijn troepen aan vanuit de frontlinie! Het is dan ook typerend dat Rutte dit niet doet en het vuile werk door zijn adjudanten laat opknappen. Hij hoopt hiermee buiten schot te blijven, maar juist door zijn verpletterende afwezigheid toont hij zich niet alleen een lafaard, maar legt hij bovendien de nadruk op deze laffe en achterbakse houding. De man is gewoon niet opgewassen tegen de bevolkingsgroepen die dagelijks met hun poten in de klei het dagelijks brood verdienen, voor banen zorgen en miljarden belasting betalen, of het nou boeren, grondwerkers of of andere burgers zijn, Rutte geeft niet thuis, de ware aard verloochent zich niet, wat een zwakkeling!

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.