Reacties op de stelling

‘Het lijkt me weer tijd voor voorgedrukte aangifteformulieren’

26 september 2019Leestijd: 6 minuten

Een man die inbelde bij het programma Gaan! van BNNVARA op Radio 1 kreeg acht minuten de tijd om antisemitische theorieën over ‘geldgierig Jodengespuis’ dat ‘moet worden uitgeroeid’ te verkondigen. ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers hoopt dat dit niet ongestraft blijft. De meeste lezers die reageerden op de stelling zijn het daarmee eens en willen maatregelen tegen de omroep en presentator van dienst. Lees een selectie van de reacties terug.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

 

Peter Smolders

Natuurlijk moet de omroep hierop worden bestraft. Antisemitisme krijgt de ruimte. In Amsterdam door Joodse winkeliers te bedreigen. En nu ook bij de linkse omroep. Dit is een glijdende schaal, zoals we dat ook zien op andere fronten.

Als we dit laten gebeuren, is het leed over een aantal jaren ook weer niet te overzien. Maar ja, onze politici zijn meer van de woorden dan van de daden.. Laat ik een voorstel doen, een korting op het budget van 10% voor BNNVARA.

 

H.S Derkinderen

Schandalig! Dat dit op de NPO plaatsvindt, is werkelijk te schandalig voor woorden. Hier moet aangifte worden gedaan. Dat zo’n man 8 minuten de tijd krijgt zijn bagger te spuien is geen vergissing of slordigheid meer en dan nog doorvragen wat hij bedoelt….Dit riekt naar instemming van de presentator. Ontslaan die vent!

 

Thomas Jolly

Als Geert Wilders had gebeld, was hij niet eens “on air” gekomen… Natuurlijk vindt de Marokkaanse presentator de antisemitische vuilspuiterij prima, want als hij dat niet vindt, dan wordt hij door zijn eigen Marokkaanse gemeenschap uitgekotst. Daarom werkt het multi culti gezever ook niet, het is uiteindelijk altijd eigen cultuur eerst, dat zouden autochtone Nederlanders ook moeten doen.

 

Eva. M Kellerman

Deze omroeper moet du moment ontslagen worden. Hij is ongeschikt om voor de media te werken. De spreker, is welkom bij de moslims die na 1945, de grootste antisemieten zijn in Nederland. Men vergeet het begint bij de Joden, en dan zijn de niet- Joden aan de beurt. De kerel die de omroep belde is zeker een ernstig gestoorde man, die van zijn maandelijkse uitkering moet leven. Het enige wat hij nog in huis heeft,en jaloers op is, mensen die beter presteren en daarmee begint zijn diep gewortelde haat. Deze kerel is een nobody!

 

Cindy Pereira

Dat dhr Segers dit aan de kaak stelde is ok. BNN/VARA is wel vaker op deze haattoer. De presentator, helaas voor hem van Marokkaanse komaf, speelde het eerst mee. Om nu excuses aan te bieden is vrij laf. Hij had meteen het gesprek MOETEN kappen. Dit toonde van weinig respect en besef van de haat die er heerst onder de Marokkaanse/Turkse/Islam mensen, hij speelde erop in. Bah.

 

T G Zigterman

De politiek moet BNNVARA met rust laten. Laat die omroep zelf bepalen wie zij een podium geven. Kijk naar wat het met de ledenaantallen doet en verbind daar je conclusies aan.

 

Rudolf Majenburg

De opmerking “verbijsterend” van de heer Segers is op zijn plaats. Veel moslims zijn in het verleden baar Nederland gekomen om de mogelijkheden die de economie en vrije democratie hen bood. Een open en tolerante samenleving is onze basis en staat vaak in schril contrast met hun land van herkomst.

Gezien profijt dat ze daar van hebben of hebben gehad zou je mogen verwachten dat het zou leiden tot een even tolerante houding naar andere minderheden,

Voor velen werkt dat blijkbaar niet zo. Ondanks pogingen om de opleving van antisemitisme te veralgemeniseren en breed te trekken weet iedereen dat meer dan 90 procent door een bepaalde groep moslims wordt veroorzaakt.

De Vara had beter moeten weten, 8 minuten is wel heel lang.

 

Ron Coolen

Dit ranzige figuur mag zijn giftige mening uiten .i.v.m. vrijheid van meningsuiting. Echter had die presentator gewoon in moeten grijpen in plaats dat hij dit verwerpelijke figuur een 8 minuten lang podium gaf. En met een half zacht excuus komt hij en BNNVARA naar mijn idee niet weg. Straffen dus. Maar Segers moet nu niet de moraal ridder gaan uithangen. Want heel gek is het niet dit soort gif. Nederland dat voor stemde tijdens de VN aangaande vrouwenrechten Israël.  Links dat dweept met antisemieten tot in het bot. GL dat openlijk steun geeft aan de terroristen van BDS . Dat heb ik in de jaren 70 wel anders meegemaakt.

 

Marion Jansen

Het lijkt mij dat het weer tijd is om voorgedrukte aangifteformulieren klaar te leggen en de politiebureaus langer open te stellen.

Deze man dreigt met geweld tegen Joden. Dat lijkt mij strafbaar.

Ik ben het met de presentator eens dat hij het gesprek had moeten beëindigen toen deze zaken aan de orde kwamen. Ik hoop dat hij de waarheid spreekt over zijn eigen mening over Joden.

Zowel de presentator als de reageerder hebben recht op hun eigen mening en om die te laten horen als ze dat willen, maar dreigen met geweld gaat over de grens en vind ik niet toegestaan.

Ik vind overigens de uitspraak uit de mond van Segers wel behoorlijk schijnheilig.

 

Louise Van Hoven

Uiteraard moest de heer Quakili zijn al te tolerante houding,  t.a.v. de Joden bekritiserende beller,  terugdraaien en excuses aanbieden.

Uiteraard moet VARA/BNN gestraft worden. Excuus is niet genoeg.

De betreffende omroep eet uit de staats ruif, dus van ons belastinggeld. Daar houdt men toch al te weinig rekening mee.

Maar dit keer  is er een grens schandalig overschreden.

Echter dat de heer El Quakili de “Jodenhater” alle ruimte gaf, lijkt mij logisch. Ik ga er vanuit dat de heer Quakili, Marokkaan van geboorte, ook Moslim is.

Een Moslim is sowieso, wegens de Islam,  “verplicht” Joden te haten.

Misschien zou de linkse,  islam minnende VARA/BNN eens wat minder Marokkanen in dienst kunnen nemen. Zij zijn zwaar oververtegenwoordigd in het omroepbestel.

 

M Versteeg

De essentie van vrijheid van meningsuiting is nu juist dat men de ruimte krijgt om ideeën die door velen als abject of fout worden beschouw (zoals antisemitische uitspraken) te verkondigen. Door BNN/VARA te willen bestraffen erkent de politiek c.q. de CU dat de Publieke Omroep ‘his masters voice’ is.

 

Liesbeth de Vogel

Ja eens met de stelling. Sowieso zou antisemitisme en holocaust verheerlijking strafbaar gesteld moeten worden of het nu van Islamitisch links komt of van Annabel Nanninga. Maar een gesubsidieerde zender die daarvoor een platform biedt moet ook bestraft worden.

 

Paul Handgraaf

Waar zijn de voorgedrukte aangifteformulieren? Hopelijk kan ik ze op zondagochtend, in het speciaal voor dat doel geopende politiebureau in mijn woonplaats onder het genot van een kopje koffie invullen. Als de burgemeester er ook bij zou kunnen zijn, dan is het helemaal af!

 

Willemijn Voigt

Hoe zou er gereageerd zijn wanneer deze racist i.p.v. Joden de benaming ‘turken’ of ‘Marokkanen’ had gebruikt? Dan waren de kuddes protesteerders luid toeterend de straat op gegaan en was hun woede zéker geëscaleerd. Ik vind dat zowel BNNVARA als deze presentator als de racist aan de telefoon een behoorlijk straf moeten krijgen wegens antisemitisme, openlijke belediging, racisme, discriminatie etc. En néé, de excuses die gemaakt zijn, zijn zó zwak dat ze ongeloofwaardig zijn. Als Elsevier niet met dit artikel was gekomen, hadden veel mensen dit niet geweten (nachtprogramma) en ik denk de omroep én de presentator daarop gegokt hebben met hun slappe verontschuldigingen. De presentator, die zelfs nog adhesiebetuigingen met het verhaal van de racist voorlas, moet ontslagen worden.

Worden er nu óók aangifteformulieren voorgedrukt en uitgedeeld om aangifte te doen? O nee, dat gebeurde natuurlijk alleen bij dhr. Wilders, en die is niet links………

 

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.