Reacties op de stelling

‘Diezelfde Krol is voorstander van legalisering softdrugs’

12 september 2019Leestijd: 2 minuten

Mensen die een drugsbende aangeven bij de politie, moeten daarvoor een beloning van 1 miljoen euro krijgen. Daarvoor pleit fractievoorzitter van 50PLUS Henk Krol. Naïef of een noodzakelijke maatregel?, vroegen we u.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

Annette Schols

Een drugsfonds oprichten met daarin het geld dat van criminelen wordt afgepakt en vervolgens wordt aangewend om de criminelen aan te pakken, vind ik een zeer goed plan. Een miljoen schenken aan ieder, die een drugsbende aangeeft … ik denk niet dat dat gaat werken. Wij praten dan over lieden die zich zo goed als zeker in die bende bewegen en dat je dan je mede-bendeleden gaat aangeven. Ik denk dat je dan niet lang zult leven om van die miljoen te genieten. Beter lijkt me dat de straffen veel hoger worden en niet in een foeigesprek moet beloven dat je het nooit meer doet.

Michel Versteeg

Kennelijk vindt Krol dat het drugsprobleem wordt veroorzaakt door de lage aangiftebereidheid van de brave burger. Hoe zou dat nou komen? Vooral door de ‘moet-kunnen houding’ die Krol en zijn generatiegenoten decennia heeft gehad tegen drugs, waardoor wiet- en XTC-gebruik sociaal aanvaardbaar zijn geworden. Opmerkelijk is dat diezelfde Krol een voorstander is van legalisering van ‘soft’-drugs; de drug waarmee iedere harddruggebruiker ooit is begonnen.

Marion Jansen

Het zou heel misschien kunnen werken, maar dan mag het geld pas uitgekeerd worden als de hele bende is opgerold en opgesloten of uitgezet en als is gebleken dat de aangever er zelf geen deel van heeft uitgemaakt.

Ik denk dat er op die manier weinig miljoenen gaan worden uitgedeeld.

Liesbeth de Vogel

Slecht idee. Alleen criminelen (eventueel van de andere bende) kunnen zoveel weten.

Geld dat van drugsbendes wordt afgepakt wordt gebruikt om loslippige criminelen te subsidiëren. Ja zo blijft het geld in hetzelfde circuit ik denk dat crimineel Nederland dat een goed idee vindt.

Ik denk dat als de politie voldoende mankracht heeft, zij de drugsbendes ook wel zonder torenhoge beloningen kan oprollen.

M. van Doorn

Wat naïef. De ene drugsbende wordt opgerold en de volgende is al actief.

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.