Reacties op de stelling

‘Zeer terechte actie van de politieagenten’

29 augustus 2019Leestijd: 4 minuten

Nadat gisteren een filmpje opdook van de aanhouding van dronken studentes in Utrecht, ontstond op sociale media veel kritiek op het optreden van de politie. Toch kregen de agenten minstens zo veel steun. De meeste lezers die reageerden op de Stelling vinden de aanpak van de agenten gerechtvaardigd. Lees een selectie van de reacties.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

 

Ermin de Winkel

‘k Was d’r niet bij.

Om een oordeel te kunnen vellen moet je kennis hebben van een situatie. Omdat behalve de betrokkenen niemand dit heeft is deze stelling onzin.

 

Robin Mulder

Wat een makkelijk pc antwoord. Wordt er een keer gehandhaafd tegen een aantal dronken vrouwen, is dit het enige wat je kunt verzinnen. De politie in nl is al zo over voorzichtig als het op handhaven aankomt dat ik denk dat het ingrijpen in deze situatie meer dan geoorloofd was. Waarom altijd die bedenkingen en vrijpleiten bij misdragingen van jongelui/ vrouwen? Politie Utrecht ben blij met jullie handhaven, ga zo door!

 

Ron Coolen

Ik heb het filmpje gezien. Ja is fors en maar goed ook en nu doorpakken. Ook tegen al die krakende illegalen drugsoverlast figuren. En tegen meer van dat tuig. Weg met de politieke correctheid weg met het wegkijken en foeigesprekjes handelen. Ik put hier toch moed uit kennelijk kan de politie dus toch optreden.  Ook graag optreden tegen overlast gevende Turken en Noord-Afrikanen. Kom hermandad jullie kunnen het.

 

Twan Hendriks

Zoals ik het lees heeft de politie correct opgetreden. Opdrachten van de politie heb je op te volgen.

Dat hadden die meiden moeten weten maar helaas krijgt de opgroeiende jeugd in NLD steeds vaker slechts voeding i.p.v. opvoeding.

 

Henk de Hoogt

Destilleer uit de berichtgeving vooral dat de “dames” ver over de schreef zijn gegaan en dat de politie correct heeft opgetreden en in dit geval geloof ik dat ook nog. Vervelend is natuurlijk wel dat slechts de afloop op film staat en niet de aanloop, waarbij ik eerder geloof hecht aan de restauranteigenaar. Beoordeel het dus vooral als uitgelokt en eigen schuld, sorry “dames” als je niet tegen drank kunt, moet je niet zo veel zuipen.

 

Frederik Geubel

Eigenlijk is het vreemd dat de politie zelf prioriteiten kan stellen. Dat is nooit de prioriteit van de burger, die wil zijn zaak opgelost zien en zich veilig voelen. Gebrek aan geld en personeel is het argument, maar toch betalen we daar ook belasting voor. Neem deze rel in Utrecht, hoe kan de politie daar zoveel personeel voor vrijmaken? Ik heb daar zes agenten geteld plus een motoragent. Wat voor prioriteiten stelt men dan? Op zijn minst moeten daar twee of drie surveillances voor onderbroken worden, of tilt men daar niet zo zwaar aan? Nou ja, ik ben maar een burger en zal er vast geen verstand van hebben.

 

Daniël Slingerland

Prima gehandeld van de politie. Als ik lees wat die eigenwijze snollen gedaan hebben is dit meer dan verdiend.

Had je maar niet zo veel moeten drinken, daar ga je dom van doen. Lijkt me sterk dat studenten nuchter zo baldadig doen.

 

Maria van den Broek-van Riet

Zeer terechte actie van de politieagenten.Het zegt eigenlijk al genoeg over deze studentes zelf. Al krijsend en scheldend na een verzoek zich te verwijderen. Wat denken deze toekomstige bloemen van de natie zich te kunnen veroorloven tegenover de eigenaar van de horeca, een vieze troep achterlatend,  de lieve man nog uit te schelden en als dan de politie wordt ingeschakeld gaan ze nog een stapje verder. Wat kunnen we van deze jonge vrouwen met zo’n minderwaardige mentaliteit in de toekomst verwachten. Foei en nog eens foei.

 

Johan van de Pol

Oneens, als je de politie uitdaagt, heeft als het goed is je opvoeding je geleerd, dat daar consequenties aan zitten. Zo niet, dan leer je dat heel snel. Achteraf moet je dan ook niet zielig en verontwaardigd gaan doen. Ga zo door, niet alleen in Utrecht maar in heel NL graag.

 

John de Graaff

Je maintiendrai. Ik zal handhaven. Je ziet het steeds minder, dat de overheid handhaaft. Met name bij drugscriminelen en kansenjongeren wordt er niet of nauwelijks gehandhaafd. Iets anders wordt het, als we met robotcamera’s autorijders kunnen pakken die een kilometer te hard rijden. Levert miljoenen op.  En hier is dan niet direct grof geld te halen. Maar wel een makkelijke klus. Een stel lastige blanke meisjes zonder boerka. Had er maar agentes op gezet. Was iets frisser geweest. Je maintiendrai. Maar alleen als het makkelijk is en/of geld oplevert.

 

Coos van Tuinen

In dit geval hebben ze er met hun provocaties om gevraagd. Niet voor niets zegt de studentenvereniging dat de drie dames hun excuses moeten aanbieden aan de restauranthouder.

 

Tony van Wijchen

In zijn algemeenheid wordt er veel te slap opgetreden, en hier dus ook. Dit slappe gedrag heeft het respect voor de diender laten verdwijnen. Daarom ook de eeuwige discussie met de diender op straat

 

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.