Reacties op de stelling

‘Niet de taak van Máxima om politieke uitspraken te doen’

02 juli 2019

Koningin Máxima liet de moord op journalist Khashoggi onbesproken tijdens haar ontmoeting met de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman. Dat leidde tot kritiek, onder meer van de VN. Zette Nederland zichzelf te kijk, of deed de koningin het juiste? Lees een selectie van de reacties op de stelling.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

 

Eva. M Kellerman

Inderdaad, Maxima heeft niets maar dan ook helemaal niets verkeerd gedaan!

Het is niet haar taak om politieke uitspraken te doen. Zij is op bezoek bij de koning om voor haar zaak te pleiten, en dat is om vrouwen financieel onafhankelijk te maken. De brutaliteit van de VN Agnes is grenzeloos en schaamteloos.

 

Leo Klei

Toch was het beter geweest als deze ontmoeting niet had plaats gehad.

Ons Koningshuis wordt er toch kwetsbaarder door en hun zgn neutraliteit  verdwijnt er door n dat is toch niet de bedoeling of wel.

 

Maria van Bommel

Oneens, ze had deze moordenaar compleet moeten negeren. Prima dat ze voor vrouwen opkomt maar nu had ze beter gezwegen. Rutte vindt het uiteraard weer goed wat ze gedaan heeft maar zoals bekend liegt hij wel vaker.

 

Meline Reumers

Beetje dom van Maxima,  dit gesprek geeft de verkeerde boodschap en wordt uitgelegd in SA kranten als toenadering tussen Nederlands en Saudi’s   koningshuis

Rutte’s mening hierover is niet objectief, we kennen hem langer, hij had dit niet moeten toestaan.

 

Annette Schols

Eén ding vind ik goed aan dit hele gedoe: zij heeft tenminste niet, zoals die tante Kaag, een hoofddoek omgedaan. In zoverre heeft zij haar zaak, pleiten voor vrouwenrechten, heel goed gedaan. Als zij een doek om haar hoofd had getrokken, had zij net zo goed niet hoeven te gaan.

 

Peter Hoogstrate

De G20 is een politieke bijeenkomst. Bij politiek hoort nu eenmaal ook beeldvorming. Als koningin dien je je daar bewust van te zijn. Je verschuilen achter je specifieke VN-fuctie is een zwaktebod, en niemand is daar beter in om dit soort drogreden als valide argument te verzinnen als onze minister-president.

 

J van Deventer

Die man is op zijn minst zwaar verdacht. Maxima had beter elk contact kunnen vermijden en zeker niet met die man moeten gaan babbelen.

 

Katya Elfrink

Er zijn een heleboel andere wereldleiders met wie ze over de positie van vrouwen en microkrediet had kunnen praten tijdens de G20. Dit getuigde toch een beetje van dat je de omstreden positie van deze prins niet echt aanvoelt!

 

Dick Conijn

Niets verkeerd gedaan. Zij heeft een VN taak en die voert ze uit.

Politieke praatjes en verwijten aan regering leiders zijn niet haar opdracht, anders zou ze nooit meer met Rutte mogen praten.

 

Jeroen Hetzler

Inderdaad, typisch Nederlands om het moralistische domineesvingertje te heffen. Niet alles verloopt volgens Nederlandse maatstaven. Maxima heeft dit prima begrepen. Je moet zakelijk en to the point blijven.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.