Stelling van de dag

‘Milieuzones zijn er alleen om burgers te pesten’

15 juli 2019Leestijd: 2 minuten

Hebt u een boete gekregen omdat u een milieuzone in bent gereden? Bezwaar maken loont. Uit onderzoek van De Telegraaf blijkt dat een kwart van de bezwaarmakers gelijk krijgt.

Belangenclub RAI Vereniging vindt dat gemeenten zorgvuldiger moeten zijn met het uitdelen van boetes en het hanteren van de regels. Bovendien wil RAI Vereniging dat er een einde komt aan de verschillende regels door het land. Er bestaan inmiddels milieuzones in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Arnhem, en elke stad kiest weer voor eigen regels.

Lees ook het commentaar van Bram Hahn: Schone lucht, graag. Maar hoe gaat Amsterdammer dat betalen?

Ook de ANWB wil dat dit systeem wordt veranderd. ‘De wet- en regelgeving moet duidelijk zijn voor iedereen, met landelijk dezelfde regels. En er moet een duidelijke bebording zijn.’

‘Burgertje pesten’

In De Telegraaf komt zelfstandig ondernemer Philip van Renswoude aan het woord. Hij kreeg een boete in de milieuzone van Rotterdam en maakte met succes bezwaar. Hij meent dat milieuzones een vorm zijn van ‘burgertje pesten’. Volgens hem zouden ze grote bedrijven harder moeten aanpakken of de vervuilende cruiseschepen die wel Rotterdam in mogen.

Wat vindt u? Proberen gemeenten het beste jongetje van de klas te zijn met hun milieuzones? Terwijl de regelgeving zo rommelig is dat veel opgelegde boetes uiteindelijk worden kwijtgescholden? Of helpen de zones om binnensteden leefbaar te maken? Praat mee met de stelling van de dag …

Geef uw mening onder dit artikel. U kunt alleen reageren als u abonnee bent.

Let op: door uw mening te geven, gaat u ermee akkoord dat de redactie van Elsevier Weekblad uw reactie kan uitlichten in de digitale rubriek Reacties op de stelling.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.