Reacties op de stelling

‘Elke dag wordt de EU een stukje extra ongeloofwaardig’

11 juli 2019Leestijd: 3 minuten

Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok (VVD) had om herinvoering van de visumplicht voor Albanezen gevraagd aan de Europese Commissie, met het doel criminele Albanese bendes een halt toe te roepen. Die plicht komt er niet, heeft de EU laten weten. Er is weinig sympathie voor dat besluit, zo blijkt ook uit de reacties op de stelling. Lees hier een selectie.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

 

Alain Kouffar

Slecht. Het is een van de vele voorbeeldingen hoe de Europese Commissie nationale regeringen en ónze veiligheid buitenspel zet én Europa vernietigt. Waardoor, bijvoorbeeld, vermoorde Oma Toni en Rinia Chitanie uit Amsterdam nu niet meer “meedoen”.

En ónze regering slaafs die Commissie gehoorzaamt.

 

J. Mulder

Wederom een reden om zo snel als mogelijk te komen tot een andere vorm van samenwerking met Europese landen en afschaffing van de EU. Deze zogenaamde Europese leiders hebben iedere binding met de realiteit verloren. Hoe langer wij op die trein blijven zitten, hoe moeilijker het wordt om er af te stappen. Het moet toch mogelijk zijn om samen met enkele gelijk gestemde landen en vuist te maken en gezamenlijk op te trekken. Samen sta je sterk!

 

F Geurts van Kessel

Maakt niet uit. Visumplicht of niet, zolang de EU de normale grenscontroles aan de buitenkant van de Schengenzone niet op orde heeft, en hier valt uiteraard óók onder dat gecontroleerd wordt of mensen na 90 dagen weer vertrokken zijn, blijft het dweilen met de kraan open. En of die criminelen dan Albanezen zijn, of Eritreeërs, Marokkanen, of … vul zelf maar in, is natuurlijk lood om oud ijzer.

 

Henk Albarda

100 % eens met de stelling.

EU is medeplichtig en wenst verder bij te dragen  aan alle misdaden van Albaniers in heel Europa.

De Nederlandse regering volgt slaafs en is dus ook medeplichtig aan de wandaden van Albaniers door heel Europa.

 

J van Deventer

Waarom de EU ook maar iets met Albanië te maken zou willen hebben is voor mij onbegrijpelijk. Het toont eens te meer wat een kwalijke organisatie de EU is.

 

Olga VR

Inmiddels maakt de Albanese maffia de dienst uit in de zwaar georganiseerde misdaad in steden als Amsterdam en Rotterdam, ze hebben de Mocromaffia verdrongen.

Ze halen partijen van honderden kilo’s cocaïne uit Zuid-Amerika via de Rotterdamse haven binnen en de distributie gaat vanuit Amsterdam via alle open grenzen naar de rest van Europa.

Vuurwapenbezit en witwassen op grote schaal  (zo kopen ze via stromannen overal luxe appartementen in A’dam).

Een clash met de Mocromaffia wordt gevreesd en ook dat na de Brexit de Albanezen die nu in Engeland de cocaïnemarkt in handen hebben, naar hier verhuizen.

En de EU commissie zag dat het goed was…

 

Ruud van Hagen

Regelmatig lees je illegale Albanezen in vrachtwagen gevonden, waarom als ze vrij mogen reizen?

 

Henk de Hoogt

Die willen het kanaal over, en Groot Brittannië is geen Schengenland. Dat hadden ze dan maar mooi goed gezien.

 

Antonius Smit

Elke dag wordt de EU een stukje extra ongeloofwaardig. In wiens belang is deze non-stop gekkigheid? Welk promillage van de Nederlandse bevolking zit hierop te wachten?

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.