‘De partij heeft Otten niet nodig, Otten de partij wel’

31 juli 2019Leestijd: 3 minuten
FVD-leider Thierry Baudet en het geroyeerde partijlid Henk Otten - ANP

Als het aan Eerste Kamerlid Dorien Rookmaker van Forum voor Democratie (FVD) ligt, leggen Thierry Baudet en Henk Otten hun ruzie bij. Ze zei dinsdag dat ze een ultieme ‘lijmpoging’ wil doen om het conflict tussen de partijleider en de medeoprichter op te lossen. Kan het nog goedkomen of is het daarvoor te laat?, vroegen we u.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

Eva. M Kellerman

Ze moeten niets. De heren kunnen niet langer door één deur, vooral omdat Otten de vuile was buiten heeft gehangen en Baudet voor alles wat slecht is heeft uitgemaakt. De partij heeft Otten niet nodig, maar Otten heeft de partij wel nodig.

Otten wil een eigen partij oprichten, en stemmen afpakken van Baudet. Otten weet drommels goed dat zijn wensen berusten op een fata morgana, en dat heel weinig mensen voor hem zullen kiezen.

Hans van der Meer

De manier waarop Otten en Baudet de zaak hebben laten escaleren bewijst dat beiden totaal ongeschikt zijn om een politieke partij te leiden.

Job van Eijk

Het valt mij op dat er in de reacties tot nu toe maar tweemaal gevraagd wordt naar bewijzen. De rest heeft kennelijk geen behoefte aan waarheidsvinding. Je mag er van vinden wat je wilt maar een beschuldiging van vermoedelijke fraude is nogal wat. Ook over en weer. Dat moet gewoon uitgezocht worden door een derde partij en ook gepubliceerd. Leg de boeken maar open. Als Baudet maar wat geroepen heeft dan is dat wel een behoorlijke afgang als gezicht van de partij. Hetzelfde geldt natuurlijk voor Otten. Eerst feiten, dan schreeuwen lijkt me een betere weg dan deze gehele discussie op dit forum.

P.S. Dit soort dingen gebeuren altijd bij clubs die snel opkomen. En als er aanvoerders in een club zijn met een groot ego die niet meer luisteren, dan wel een belangrijke medewerker die vindt dat hij alles beter weet. Baudet zou weleens politiek gezien heel slim kunnen zijn, maar als leider van een club betrekkelijk onder de maat. Helemaal niet erg, want je hebt dat soort eigenschappen of niet. Alleen helpt het als je dat zelf herkent. Dat gebeurt zelfs in de beste bedrijven dus waarom hier niet.

John de Graaff

Ik heb alle sympathie voor de goede bedoelingen van mevrouw Rookmaker. Zij moet echter wel uiterst bedreven zijn, wil ze kans maken dit te lijmen. In mijn opinie heeft Otten zich volstrekt onmogelijk gemaakt. Ik heb geen zicht op eventuele malversaties, maar het enkele feit dat meneer naar de NRC is gestapt met fundamentele en afbrekende kritiek op presentatie en inhoud van Baudet is het ontslag ruimschoots waard. Geen enkele partij kan aldus verder met een “prominent”.

Jan Willem van der Geest

Voor een verzoening is het nu veel te laat. Dit had in een eerdere fase misschien nog mogelijk geweest, maar gezien wat er in de afgelopen dagen is voorgevallen is er geen weg meer terug. Door gedrag van beide heren is het zo uit de hand gelopen. Meningsverschillen over inhoudelijke koers en mogelijke fraude zijn volgens mij bijzaken. Hoofdoorzaak is twee veel te grote ego’s die elkaar voor de voeten liepen.

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.