Reacties op de stelling

‘Naïef te denken dat Frankrijk zich de maat laat nemen door onze Wopke’

08 mei 2019Leestijd: 3 minuten

Geen Europese subsidies meer voor EU-landen die zich niet houden aan economische afspraken. Dat is waarvoor CDA-minister van Financiën Wopke Hoekstra pleit. Is dat een goed idee, vroegen we u.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

 

Annette Schols

Ook het CDA in de persoon van Wopke Hoekstra bezigt weer stoere taal. Er komen Europese verkiezingen aan, moet je weten. Frankrijk wordt al jaren achter zijn vodden aangezeten vanwege het zich niet houden aan de begrotingsafspraken. Is er in al die jaren ook daadwerkelijk tegen opgetreden….. NEE! Dus ook in dit geval geloof ik er geen sikkepit van dat de lamstralen in Brussel er ook maar iets tegen zullen doen. En anders zal het weer het meten met twee maten worden. Grote broer Frankrijk lekker laten begaan en het liefst nog meer macht geven en ondertussen uithalen naar Polen en Hongarije. Wat mij betreft valt die hele zooi zo snel mogelijk uit elkaar. DAN gaat bij mij echt de vlag uit.

Cindy Pereira

Begin dan maar met de grootste..FRANKRIJK! Heeft het in al  dei jaren nooit in orde, maar krijgt alles voor elkaar, want hij is ook een van de slagers.

Frtts Assenaar

Dit was maar een klein onderdeel van zijn aanbevelingen. De rest was dermate onsympathiek en bevoogdend dat ik er verder geen woorden aan vuil wil maken. En dan vindt het CDA het vreemd dat her en der anti-EU gevoelens de kop opsteken.

Maria van Bommel

Dan moet Hoekstra snel een afspraak maken met Macron, Frankrijk lapt al jaren de regels aan hun laars.

De verdeling van de gelukzoekers is ook een wassen neus, Nederland, Duitsland en Zweden hebben de meesten opgenomen terwijl er landen zijn die er geen enkele willen, wat ik begrijp want het gaat voor 90 % om economische migranten die hier gratis willen leven.
Ben het trouwens ook niet met hem eens dat er nog meer macht naar de EU gaat juist het tegenovergestelde, minder bemoeienis van dat gedrocht.

Frank Höppener

Nederland is dankzij incapabele politici een ‘Gekke Henkie’.

-Pensioenen van generaties door een Portemonnee vd Ander muts weggegeven via ‘Brussel’. Mille gracia!
-Miljoenen maar potverterende Grieken.
-Eindeloze import van islamitische profiteurs onder de noemer van ‘vluchteling’.
– Geen uitzetting naar hun veilige landen (waar ze naartoe op vakantie gaan.)
– Knipmessen voor Marokko en maar blijven betalen.
– Moet ik doorgaan??

R.C. Trietsch

Interview vanavond gezien tussen Jeroen Akkermans en Wopke? Vooral geen antwoord geven op de vragen die aan hem worden gesteld . Alleen in algemene bewoordingen zeggen wat hij vindt . Het is ongelofelijk naïef om te denken dat landen als Frankrijk zich de maat laten nemen door “Onze Wopke”. Het enige waar Nederland goed voor is, is te zorgen dat de jaarlijkse bijdrage aan Brussel wordt overgemaakt. Het uitgeven van al die centjes wordt daar bepaalt en nergens anders. Kortom : verkiezingsretoriek van Wopke???

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.