Reacties op de stelling

‘Rutte heeft het vertrouwen niet meer op de rechterflank’

16 mei 2019Leestijd: 3 minuten

Premier Mark Rutte (VVD) wil nog voor de Europese verkiezingen van 23 mei in debat met Thierry Baudet (FVD) want ‘Nederland heeft daar recht op’. Kan Rutte op deze manier nog kiezers wegtrekken bij Baudet, vroegen we u. Of is het een wanhoopspoging?

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

Martin Arkesteijn:

Risicovol, maar Rutte heeft geen keuze. Hij moet in de aanval.

Harry De Reutel:

Het is erg lastig voor dhr. Rutte om zich tegenover dhr. Baudet te verdedigen. Er zijn zoveel voorbeelden van verkiezingsbeloften die gebroken zijn. Hij heeft het vertrouwen niet meer van de rechterflank. Een beweging naar samenwerking op de rechterflank was veel slimmer geweest. Echter, de samenwerking met GroenLinks, D66 en CU hebben zijn geloofwaardigheid op de rechterflank zodanig aangetast dat het vertrouwen wat mij betreft helemaal weg is.
Dus FVD zal alleen maar groeien na dit debat. Baudet is een goede debater met goede stellingen. VVD heeft geen duidelijke standpunten.

Erik Nannen:

Wanneer de moderator afkomstig is van de staatsomroep of van de andere gelijkgeschakelde persorganen, dan is de kans dat Baudet de gelegenheid krijgt om ook maar een stelling te onderbouwen, dan wel zijn zinnen kan afmaken, nihil.

Het publiek zal ook wel zorgvuldig geselecteerd blijken op bezit van een partijkaart van het partijkartel. De ervaringen met eerdere interviews van EU dissidenten doet het ergste vrezen, zie ook het laatste BBC-interview met Nigel Farage.

N. van der Kraan:

Wat een miezerig mannetje is Rutte toch. Geen geld naar de Grieken, 1.000 euro erbij, de dividendbelasting moet weg anders lopen grote bedrijven weg en er zijn zo nog meer leugens van deze man te vertellen. Wordt het te warm onder zijn voeten? Het wordt tijd dat de VVD en vooral Rutte een hele grote toon lager gaat zingen. Hij krijgt (had al) dictatoriale trekken… Sinds de VVD-kabinetten is het met de burger alleen maar rotter gegaan. Bovendien spreekt Rutte met dubbele tong. Hier praat hij heel anders over de EU dan in de andere EU landen. Dat noemt men de burgers besodemieteren. Wedden dat hij naar Europa gaat?

M. van Doorn:

Deze hele aanval van de heer Rutte op Thierry Baudet komt op mij over als een kat die in het nauw zit. Ik kan niet wachten op een confrontatie tussen deze twee heren.
Onze Minister President begrijpt blijkbaar niet dat hijzelf degene is die kiezers de kant van FVD opjaagt. Dat zal hem dan misschien na dit debat wel duidelijk worden.
Nog een boek extra, bovenop de boeken van Baudet, wat hij misschien zou kunnen lezen is ‘Verleidingen aan de top, de psychologie van de macht’.
Dit boek legt uit hoe het brein verandert van mensen die te lang aan de macht zijn.
Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.