Reacties op de stelling

‘Rutte overschreeuwt met harde woorden zijn passiviteit…’

07 mei 2019

Premier Mark Rutte (VVD) heeft geschokt gereageerd op de verstoring van de dodenherdenking in Vught zaterdagavond. ‘Dit is zo’n teer, bijzonder moment en dan heb je gewoon je muil te houden en gewoon respectvol daar te staan,’ zei Rutte. Is dat taalgebruik passend voor een premier, vroegen we u.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

Ruben Keestra:

De harde woorden van Rutte is het overschreeuwen van zijn passiviteit. De man verraadt ons land als zelden is voorgekomen in de geschiedenis. En ik heb decennia VVD gestemd.

Dick Conijn:

Hou op over Rutte.

Ik ben mijn hele leven politiek rechts geweest en altijd VVD gestemd. Rutte heeft de partij van Wiegel gemaakt tot een partij zonder ruggengraat. Het gebruik van harde woorden helpt echt niet meer. Rutte moet opstappen en de VVD moet weer een ruk naar rechts maken. Voorlopig ben ik weg bij VVD. En velen met mij.

Ad Van Ekeren:

De harde woorden kennen we inmiddels wel uit Den Haag en met name dhr. Rutte. Wordt hoog tijd voor daden in dit land. Het antisemitisme groeit met de dag. Optreden alleen met woorden zit niemand meer op te wachten, huidige regering in Nederland en ook de Europa getuigen beiden van slappe knieën.

John de Graaff:

Ik heb de stellige indruk dat voor Rutte als prioriteit één geldt, dat het huidige kabinet de rit uitzit; geheel ongeacht wat dat kost.

Liesbeth de Vogel:

Ik weet niet of het verkiezingsretoriek is, volgens mij meent Rutte het wel. Beter zou hij nette taal kunnen gebruiken. Hij zou het kunnen hebben over minderwaardigen die het schuim van de natie zijn. Of wat dan ook. Ik denk dat zeer scherpe, harde maar nette woorden veel meer indruk maken.

Ernst Jos:

Natuurlijk is dit verkiezingsretoriek. Rutte heeft er al vaak blijk van gegeven een meester te zijn in het manipuleren, misleiden, beliegen en bedriegen van de kiezer.

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.