Reacties op de stelling

‘Het oudste beroep van de wereld roei je nooit uit’

11 april 2019

De christelijke jongerenvereniging Exxpose heeft gisteren petitie aangeboden in Tweede Kamer voor de strafbaarstelling van prostitueebezoek, om uitbuiting en mensenhandel tegen te gaan. Een goed plan, of effectiever om prostitutie volledig te legaliseren? De reageerders op de stelling zijn eensgezind: een verbod op hoerenlopen is een slecht idee. Lees hier een selectie van de reacties.

In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

 

Eva. M Kellerman

Prostitutie legaliseren. De reden dat ik hier voor ben is, dat de hoerenlopers die niet aan hun trekken komen, dan voor verkrachtingen gaat kiezen. Daarbij gaat de prostitutie ondergronds, en is het helemaal geen controle meer op deze tak van werkzaamheden. En dat is angstig. Pooiers, gaan huizen huren om hun vrouwen in onder te brengen, en dat is opnieuw het begin van de illegale tijd en deze vrouwen kunnen dan helemaal geen kant meer uit. Waar men eens mee moet beginnen de pooiers die te arresteren, en voor lange tijd opsluiten en niet de seks werkers, hun broodwinning in gevaar brengen met alle consequenties van dien als toename van vrouwen die verkracht worden.

 

J. Luppes

Niks strafbaar maken. We hebben in de 70-er jaren hard geknokt om het juist legaal te houden. De jeugd van nu is flink aan het verpreutsen, en doet geen grondig historisch onderzoek.

 

Henk de Hoogt

Uitwassen moeten natuurlijk bestreden worden, dat spreekt voor zichzelf, dan doel ik op zaken als mensenhandel, dwang en vergelijkbaar. Verbieden helpt bovendien niet echt, dan gaat alles weer netjes in het illegale, net als voor de legalisatie, dat moeten we met z’n allen anno 2019 niet meer willen. Zweden is natuurlijk ook wel een heel goed voorbeeld… Prostitutie is er verboden, maar tegen de verkrachtingstsunami staat de Zweedse politie volstrekt machteloos. Zelfs als er al eens een dader wordt opgepakt volgt er praktisch nooit straf.

 

Andre Slier

Wanneer o wanneer worden de wetten die wij met ons allen hebben gemaakt en goedbevonden eens gehandhaafd??

Meer politie en juist tegen mensenhandel keihard optreden.

 

Loek Jansen

Het is al vaker geprobeerd om prostitutie te verbieden maar dat is nooit gelukt. Want dan gaat het illegaal verder. Het oudste beroep van de wereld roei je nooit uit.

 

Han Jonkers

Prostitutie moet niet verboden worden maar goed worden geregeld van overheidswege. Het oudste beroep ter wereld dient uit de taboesfeer te worden gehaald, als een normaal beroep te worden gelegaliseerd en geregistreerd (KvK) , van een keurmerk te kunnen worden voorzien en degenen die het beroep uitoefenen moeten zich kunnen aansluiten bij een overkoepelende organisatie die toeziet op de naleving van eisen die aan dit beroep worden gesteld wat betreft hygiëne, voorkoming van verbreiding van soa’s, misbruik door loverboys/pooiers e.d.

Het is een typisch christelijke (of islamitische), op religieuze gronden gebaseerde stellingname dat seksueel contact tussen mensen slechts mag plaatsvinden binnen een geregistreerd huwelijk. Een waanidee, waarvan de gevolgen alom bekend zijn. Gedwongen celibaat, wat heeft dat niet aan ellende gebracht binnen de katholieke gemeenschappen?  Als seksuele behoeften niet kunnen worden gestild door bezoeken aan prostituées zal het aantal verkrachtingen (en moorden als gevolg daarvan) toenemen. Het zaad stroomt waar het niet gaan kan. Niet dan? Niet alleen bij seksuele delinquenten.

Wel eens van de drooglegging (the prohibition) gehoord, in de VS in de jaren dertig/veertig van de vorige eeuw, en de gevolgen daarvan voor de illegale handel in alcoholische dranken door de Amerikaanse maffia, die daarmee goudgeld verdiende? Als hoerenbezoek ondergronds gaat plaatsvinden is de mogelijkheid van controle verdwenen en kunnen loverboys hun gang gaan.

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

 

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.