Reacties op de stelling

‘In feite heeft FvD niet genoeg gewonnen…’

22 maart 2019

Zoals voorspeld is het kabinet na de verkiezingen voor Provinciale Staten zijn meerderheid in de Eerste Kamer kwijt. Kan premier Mark Rutte (VVD) nog om FvD-leider Thierry Baudet heen, vroegen wij u. Dit zijn de reacties.

In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

Tarac van Heel schrijft:

Rutte kan, helaas, makkelijk om de FvD heen.

De PvdA heeft net genoeg zetels om de meerderheid te halen.
Klaver en FvD kunnen op die manier simpel ‘monddood’ gemaakt worden.

Foppe Oldenburger schrijft:

Er moeten gewoon nieuwe verkiezingen voor de Tweede Kamer komen. Rutte III heeft haar krediet door het klimaat-, referendum- en immigratiebeleid verspeeld.

Annette Schols schrijft:

Ik denk dat het wishful thinking is om er ook maar op te hopen dat dit vreselijke kabinet zal opstappen. Een grotere opportunist dan Mark Rutte vind je volgens mij niet terug in Nederland. Tot nu toe is hij iedere crisis nog te boven gekomen. De stelling dat Rutte niet meer om Forum voor Democratie heen kan moet ik helaas ontkennend beantwoorden. Dat kan en zal hij ook doen. Liever met de vriendjes van de Partij voor de Arbeid smoezen en met stroop smeren dan met Thierry aan tafel gaan zitten. Uiteindelijk heeft hij ervaring met de PvdA en zijn leiders. Ik denk zelf dat Jesse Klaver het een beetje te hoog in zijn bol heeft om te veronderstellen dat het kabinet met hem in zee zal gaan. Dat zou absolute politieke zelfmoord betekenen. Wij wachten het af.

Maria van Bommel schrijft:

Nee, Rutte kan niet om FVD heen. De grootste worden en genegeerd worden, dan vraag je om grote maatschappelijke problemen. Zo ontstaat een revolutie, dat weet de coalitie ook. Jetten heeft verloren en dat doet pijn, tijdens de campagne heeft hij Baudet geschoffeerd en nu trekt hij aan het kortste eind. Zo ook Klaver, ze dachten slim te zijn met hun haat maar het heeft zoals we weten verkeerd uitgepakt.

Ben bang dat Rutte weer een draai naar links maakt anders zou het kabinet wel een heel snel kunnen vallen, daar zorgt Jetten wel voor, hij heeft vandaag al geroepen dat Forum zichzelf negeert. Gemeen smerig mannetje.

A.J.J. Zonnenberg schrijft:

Rutte dient op te stappen en Tweede Kamerverkiezingen uit te schrijven. De VVD is niet langer de grootste partij en verliest dus het recht op het leveren van de minister-president.

John de Graaff schrijft:

Rutte kan om FVD heen. Zoals hij om de PVV heen ging. Het is alleen korte termijn politiek, want rechts zal verder in kracht toenemen en de VVD heeft geen bestaansrecht meer. Met een voorman als Rutte heeft de VVD geen vijanden meer nodig. Ik was ooit van de VVD maar voel me al jaren thuis bij de ‘populisten’. Dat laatste, als scheldwoord gehanteerd door de zelfbenoemde elite, verwijst naar de échte democraten.

Jaap Schuitemaker schrijft:

Helaas kunnen ze gewoon met die idiote plannen over het klimaat doorgaan en gebeurt er niets aan het migratie probleem. Dus in feite heeft FvD niet genoeg gewonnen.

Ton Rolink schrijft:

Laat Rutte nog lekker een tijdje met links doormodderen, dan zal de tweede kamer verkiezing voor FVD daarna nog groter zijn.

Sjoerd Both schrijft:

Ik durf de voorspelling wel aan dat Rutte met steun van dat wat resteert van de PvdA op relatief eenvoudige manier gaat overleven.
Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.
Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.