Stelling van de dag

‘Baudet had bijeenkomst in Kurhaus moeten afzeggen…’

19 maart 2019Leestijd: 2 minuten

Alle politieke partijen, met uitzondering van Forum voor Democratie (FvD), schortten maandag hun campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen op vanwege de aanslag in Utrecht. Ook het tv-debat van EenVandaag, dat op de Erasmus Universiteit Rotterdam zou zijn, werd afgelast.

FvD-leider Thierry Baudet legde uit waarom zijn partij de verkiezingsbijeenkomst in het Kurhaus in Scheveningen toch houdt. ‘Juist nu is het essentieel om samen te komen en met elkaar te spreken over de toekomst van ons land,’ schreef hij op Twitter. ‘Daarom hebben Theo Hiddema en ik besloten om onze bijeenkomst in het Kurhaus vanavond wél te laten doorgaan.’

FvD zette wel folderactiviteiten stil op de dag van de aanslag

Baudet benadrukte dat hij geschokt is door de aanslag. De folderactiviteiten van zijn partij werden wel stopgezet.

‘Je hebt toch wel een heftige gebeurtenis achter de rug. En nu kan je toch samenkomen om het daar over te hebben,’ zei een bezoeker van de FvD-bijeenkomst tegen Omroep West. ‘Je moet je niet door zoiets laten tegenhouden. Je moet juist drukker en harder overleggen met elkaar. Daarbij gaat het vooral om een onderwerp als veiligheid.’

Tweede Kamerlid Theo Hiddema (FvD) was er tijdens de bijeenkomst echter duidelijk over dat hij ook geen stemmen wilde verliezen, zo vlak voor de eindstreep.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Wat vindt u? Is het goed dat FvD haar verkiezingsbijeenkomst toch liet doorgaan, om de gebeurtenissen te bespreken? Of is het respectloos je druk te maken over stemmenverlies op een dag dat er dodelijke slachtoffers zijn gevallen bij een aanslag? Praat mee! De Stelling van de dag luidt:

Geef uw mening onder dit artikel. U kunt alleen reageren als u abonnee bent.

Let op: door uw mening te geven, gaat u ermee akkoord dat de redactie van Elsevier Weekblad uw reactie kan uitlichten in de digitale rubriek Reacties op de stelling.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.