Reacties op de stelling

‘En zelf vliegt Jetten het hele jaar naar vakantiebestemmingen…’

13 maart 2019

Vakbonden hebben woedend gereageerd op een verkiezingsposter van D66 bij de kolencentrale aan de Hemweg in Amsterdam. Die is volgens hen kwetsend voor het personeel dat mogelijk wordt ontslagen. Wij vroegen u: respectloos of moet dit kunnen tijdens verkiezingscampagnes? Een greep uit de reacties.

In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

 

Peter Laman schrijft:

Nee, laat maar staan, die poster. Dan ziet iedereen hoe harteloos D66 is.

J. van Deventer schrijft:

Nou, het is wel duidelijk op deze manier. Ik denk niet dat hij er veel sympathie mee oogst. Het doet mij denken aan  Den Uyl die de kolenmijnen sloot (met dat verschil dat dat nog wel te verdedigen viel, terwijl dit gebaseerd is op een fata morgana). De linksen hebben zo hun eigen manieren om zich populair te maken.

Frederik Geubel schrijft:

Vrijwel zeker krijgen we black-outs in de toekomst en daar blijft het niet bij. Als het gaat vriezen zitten we te bibberen met een deken om de schouders terwijl de warmtepompen gieren in de straten. De stroomkosten zullen de pan uitrijzen naast de miljarden voor de klimaatkosten. Het kan zelfs zijn dat we in de winter alleen op bepaalde uren stroom hebben omdat het niet waait en de laagstaande zon te bleek is. De rest van de wereld zit lekker voor de kachel en lacht ons uit.

Ton Semper schrijft:

Wat een hypocriet! Zelf vliegt hij het hele jaar door naar allerlei vakantiebestemmingen. Het is dus een smerige milieuvervuiler en dan zo’n poster, een grotere tegenstelling is nauwelijks voorstelbaar. Wat ‘n huichelaar!

Richard van Aalst schrijft:

Hier één kolencentrale vroegtijdig gesloten en in China bouwen ze er in de komende jaren 1.100 bij.
Gefeliciteerd Jetten!

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.