‘Een universiteit is iets anders dan een buurthuis’

07 februari 2019Leestijd: 2 minuten
Studenten in Utrecht. Foto: ANP.

De Universiteit Utrecht wil de diversiteit onder studenten vergroten door een speciaal ramadan-rooster, halal-voedsel in de kantine en een gebedsruimte met gescheiden ingang voor mannen en vrouwen. We vroegen u naar uw mening. Hierbij een selectie van de reacties.

In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

 

Frits W. van Dijk

De universiteit te wit? Het zorgwekkendste is dat men er zo over praat en met de beste bedoelingen zo’n halal-plan lanceert. We zijn al veel verder “down the hill” dan ik dacht.

Cindy Pereira

Dit land is ten prooi gevallen aan de meest verderfelijke onzinnige ideeën, geboren uit linkse gronden. Gek he dat de universiteiten “wit” zijn? Men zoekt spijkers op laag water. Gebed doe je thuis, en naar mijn mening zijn universiteiten er niet om gescheiden gebedsruimten in te richten, speciaal voor de moslim jongeren.

Overdrijven is tegenwoordig hot item! Alles moet en alles mag ten behoeve van de islam. Waar blijven wij, de christenen, de Joden, de anders gelovigen, de niet gelovigen? Universiteiten en scholen horen neutraal te zijn! Het gaat steeds verder, de salami-tactiek wordt slim uitgevoerd.

Ad Karman

Geloven op het paard helpen in een universiteit is afscheid nemen van de wetenschap. Onvoorstelbaar dat het zelfs maar wordt overwogen.

Jan Zwarthoed

Nou, die gescheiden ingangen voor bepaalde bevolkingsgroepen in Zuid-Afrika heeft hier in Nederland toentertijd nog wel wat losgemaakt. Vooral onder de groep mensen die zich ‘progressief’ noemde en nu extreem regressief zijn geworden. De hypocrisie viert hoogtij.

J van Deventer

Wie dit bedacht heeft ziet geen verschil tussen een universiteit en een buurthuis. Zo iemand zou eigenlijk meteen van de universiteit verwijderd moeten worden. Overigens zou ik me in zo’n buurthuis ook niet meer vertonen.

Laurens Foppen

Bijzonder dat ‘meer diversiteit’ vooral uit islamitische lijkt te komen. Hoever gaan we nog door met het meebuigen voor de islam in Nederland?

D. Holties

Uiteraard niet, een principekwestie. Argumenten te over. Dan bid je maar een keer op de dag staand, liefst buiten, niet in een wetenschappelijke omgeving. Faciliteren van dogmatiek: nee. Beroep op grondwet faalt in deze.
En die islamitische universiteit in Nederland? Waardevrij academisch onderwijs?
De glijdende schaal mag nu echt wel eens rechtgezet worden.

Eva. M Kellerman

Er is een steekje los aan de universiteit in Utrecht. Langzaam maar zeker, nemen de moslims onze neutraliteit in het onderwijs over! Moslima’s die problemen hebben met onze liberaal onderwijs, kunnen in de vele moslimlanden, wel betalend studeren aan de universiteiten in landen waar de islam de scepter zwaait. De enige partijen, die voordeel uit dit idiote voorstel hebben, zijn die van Wilders en Baudet. Het zijn de ultra orthodoxe moslims die de rechtse partijen groot maken.

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.