‘Iedereen in deze wereld verkoopt aan de hoogste bieder, niets vreemds aan’

29 januari 2019Leestijd: 2 minuten
Medicijnen. Foto: Pxhere

Apothekers zouden medicijnen aan het buitenland verkopen terwijl er in Nederland tekorten zijn. Moet minister van Medische Zorg Bruno Bruins (VVD) ingrijpen tegen de export van medicijnen waaraan in Nederland een tekort is? Of mag een apotheker best geneesmiddelen over de grens verkopen als die er daar een betere prijs voor krijgt? De reacties op de stelling zijn verdeeld.

In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

 

Annette Schols

Ik vind het een grote schande, als deze berichtgeving op waarheid berust, dat apothekers voor grof geld medicijnen verkopen aan het buitenland. Ik ben van mening dat er in dit geval sprake is van het verzaken van je zorgplicht. In dat geval zou de overheid, ter bescherming van de Nederlandse bevolking, inderdaad moeten ingrijpen.

 

Cisca Mudde

In deze branche is er kennelijk vrij spel om de zaken ‘interessanter’ te maken voor de apotheker. Wat een gesjoemel toch! Misleiding en leugens verspreiden over te kort aan medicijnen. En de prijzen maar opdrijven in die tak van sport. Het gaat al jaren niet meer om de patiënt. De goede niet te na gesproken!

 

Jos Merks

Dit is toch geen verrassing. Medicijnen gaan ook de andere kant op. Er zijn ik weet niet hoeveel, parallelimporteurs die medicijnen  buiten de regulaire kanalen hier naar toe halen.

Daar hoor je niemand over.

Echt weer eens en ballonnetje om lawaai te maken en onrust te stoken.

 

Kees Flyer

Iedereen in deze wereld (die we zelf gecreëerd hebben) verkoopt aan de hoogste bieder, niets vreemds aan.

 

Ron Kruithof

Dit rondsturen van medicijnen gebeurt al jaren. Ook de groothandel werkt hieraan mee. Wanneer er zoveel verschil is in prijzen van medicijnen zal dit altijd plaatsvinden. Nu met open grenzen binnen de EU is het nog eenvoudiger geworden

 

Anita Van den Kieboom

Ik had begrepen dat de pil eind vorig jaar maanden niet geleverd kon worden omdat er ’n hele partij was afgekeurd en ze opnieuw gemaakt moesten worden. Zijn we toen dan voor de gek gehouden?

 

M. C. J. Heilig

Toonbeeld van kennis,kunde  en kwaliteit gebrek van onze regering, arrogante Kamerleden en politiek in het algemeen. De belangen van de burger hebben geen prioriteit. De arrogantie van de macht regeert.

 

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.