‘Seksescheiding op de werkvloer niet de oplossing voor #MeToo’

05 december 2018Leestijd: 2 minuten
Wall street in New York. Foto: ANP XTRA

Sinds de #MeToo-beweging vorig jaar opkwam, mijden steeds meer mannen die werken op Wall Street zo veel mogelijk het persoonlijk contact met vrouwen. Dit omdat ze bang zouden zijn om, al dan niet terecht, te worden beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Geen etentjes meer met vrouwelijke collega’s, niet naast ze gaan zitten tijdens vluchten, op zakenreis een hotelkamer op een andere verdieping boeken en één-op-één-bijeenkomsten mijden. Zulke voorzorgsmaatregelen nemen steeds meer mannen die in het hart van de financiële wereld in New York werken, meldt Bloomberg. Het Amerikaanse persbureau interviewde ruim dertig leidinggevenden op Wall Street, die zeggen dat ze sinds #MeToo ‘op eieren lopen’ omdat ze bang zijn te worden beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag tegen vrouwelijke collega’s.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Lees ook deze column van Gerry van der List over #MeToo: Beschavingsproces met praktische problemen

‘Mike Pence-effect’ op Wall Street

Persbureau Bloomberg spreekt van het ‘Mike Pence-effect’, omdat de Amerikaanse vicepresident vorig jaar zei dat hij, behalve met zijn echtgenote, niet dineert met vrouwen. Zo wil hij elke controverse voorkomen.

Wat vindt u? Is het goed dat mannen op de werkvloer het zekere voor het onzekere nemen om elke schijn van seksueel misbruik te voorkomen? Of zijn er betere manieren om in tijden van #MeToo met collega’s van het andere geslacht om te gaan? Praat mee! Onze Stelling van de Dag luidt:

Let op: door uw mening te geven, gaat u ermee akkoord dat de redactie van Elsevier Weekblad uw reactie kan uitlichten in de rubriek Reacties op de stelling.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.