‘Nederland moet reddingsschip Sea-Watch 3 toelaten’

28 december 2018Leestijd: 1 minuut
De Sea-Watch 3

Het reddingsschip Sea-Watch 3 dobbert nog altijd rond op de Middellandse Zee. Het schip heeft 32 migranten aan boord die uit zee zijn geplukt. Maar na deze reddingsactie wacht het schip al zeven dagen op een plek om af te meren.

Diverse media berichten dat Malta, Italië en Spanje weigeren het schip toe te laten. Andere landen hebben nog niet gereageerd op het verzoek om aan te mogen leggen.

Bekijk op onderstaand kaartje live waar de Sea-Watch 3 zich bevindt:

De Sea-Watch 3 wordt gebruikt door de Duitse hulpverleningsorganisatie Sea-Watch.org, maar vaart onder Nederlandse vlag. Nederland heeft landen in het gebied gevraagd het schip een plek te bieden, maar meent dat het verder nergens voor verantwoordelijk is. ‘De kapitein moet formeel een veilige haven zoeken. Als vlaggenstaat zijn we niet verplicht om veilige havens aan te wijzen of te organiseren’, zegt een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid tegenover de NOS.

Elsevier Weekblad maakte eerder dit jaar een profiel van de verschillende reddingsschepen die actief zijn en waren op de Middellandse Zee. Lees dit artikel

Maar wat vindt u? Als het de Sea-Watch 3 niet lukt om een haven te vinden in het gebied om af te meren, moet Nederland het schip dan welkom heten? Praat mee!

Let op: door uw mening te geven, gaat u ermee akkoord dat de redactie van Elsevier Weekblad uw reactie kan uitlichten in de rubriek Reacties op de stelling.

 

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.