‘Mannen weten dat beschuldigd worden tegenwoordig gelijk staat aan veroordeeld worden’

06 december 2018Leestijd: 2 minuten
Wall street in New York. Foto: ANP XTRA

Geen etentjes meer met vrouwelijke collega’s, niet naast ze gaan zitten tijdens vluchten, op zakenreis een hotelkamer op een andere verdieping boeken en één-op-één-bijeenkomsten mijden. Sinds #MeToo nemen steeds meer mannen die werken op Wall Street zulke ‘voorzorgsmaatregelen’. Wij vroegen u of seksescheiding op de werkvloer een oplossing is voor (beschuldigingen) van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hierbij enkele reacties.

In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de dag

 

Frans Geurts van Kessel

Volgens mij gaat het er bij die (rijke!) Wall Street mannen niet om dat ze zichzelf niet kunnen beteugelen, maar dat ze elke schijn willen voorkomen om onterechte beschuldigingen van golddiggers op voorhand kansloos te maken. Ze weten donders goed dat beschuldigd worden tegenwoordig gelijk staat aan veroordeeld worden, ongeacht of het waar is of niet. Dáár zou eens iets aan gedaan moeten worden.

M. van Wygerden

Jammer voor al die stoeipoezen wier carrières in vroeger tijden via de matrassen van hun bazen zo pijlsnel omhoog schoten………..

U. van Wijsden

Tijdens mijn werkzame leven was ik manager. Dat is 10 tot 15 jaar geleden. Toen al was ik super voorzichtig als het ging over het hebben van contact met vrouwelijke werknemers en collega’s. Gewoon omdat ik had gezien wat de consequenties konden zijn…… Zakelijk of vanuit collegiale kant…..benaderde ik vrouwen met meer afstand als mannen. Ik begrijp dat dit misschien gek klinkt, maar het was gewoon zo en de reden was, het vermijden van een hoop gedoe. Nu wordt het nog erger.

Hiermee wil ik overigens expres of per ongeluk, onheus handelen of benaderen absoluut niet goed praten, maar benadrukken dat het op dit moment stevig aan het doorslaan is.

Frits Assenaar

Bloomberg noemt dit “controversial strategies”. Het lijkt mij een verstandige vorm van zelfbescherming, ter voorkoming van beschuldigingen die je bij voorbaat beschadigen en veel geld kunnen gaan kosten. Er zullen ook genoeg mannen zijn die van de gelegenheid gebruik willen maken (dat is altijd zo geweest) maar dat het figuurlijke condoom nu ook door anderen aangetrokken wordt is wel begrijpelijk.

Jeroen Hetzler

Het hangt er maar vanaf in welke maatschappij je leeft en werkt. In de Amerikaanse loop je een veel groter risico vanwege de cultuur van aansprakelijk stellen en de daaraan gekoppelde mogelijke financiële schade-eisen. Niettemin een duidelijk signaal aan elke maatschappij om met je handen af te blijven van vrouwen die niet van gediend zijn van de duidelijke signalen tegen  onwelkome fratsen. Denk zelf eens na voordat  je je instinct volgt en respecteer vrouwen zoals ze zijn: je gelijke.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.