Stelling van de dag

‘Tijd voor strengere regelgeving voor sociale media’

15 november 2018

Facebook heeft flink z’n best gedaan om de negatieve aandacht van het bedrijf af te leiden. Het socialemediabedrijf bagatelliseerde de invloed van Russische inmenging en huurde een bedrijf in dat concurrenten in een kwaad daglicht moest stellen.

De invloed van het bedrijf, dat wereldwijd miljarden gebruikers heeft, is groot. De Russen gebruikten Facebook waarschijnlijk om de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016 te beïnvloeden met nepnieuws. Het Brits-Amerikaanse databedrijf Cambridge Analytica gebruikte gegevens van 50 miljoen profielen van Facebookgebruikers om politieke campagnes te beïnvloeden.

Lees ook: Bye bye Facebook? Exodus blijft vooralsnog uit

De roep om strengere regulering van deze socialemediabedrijven wordt steeds luider. Wat vindt u? Praat mee!

Let op: door uw mening te geven, gaat u ermee akkoord dat de redactie van Elsevier Weekblad uw reactie kan uitlichten in de nieuwe digitale rubriek Reactie van de dag.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.