Reacties op de stelling

‘Hoger salaris? Prima, maar dan niet handje ophouden als de bank omvalt’

22 oktober 2018Leestijd: 2 minuten

ING trok zich niets aan van Den Haag in de discussie rondom de salarisverhoging voor de top. We vroegen u wat u daarvan vond …

In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de dag

 

M. van Doorn

In principe heeft “het publiek” niets te maken met de beloningen bij banken die geen staatssteun (meer) ontvangen. Echter is het voor ieder normaal denkend mens moeilijk te begrijpen dat de beloning voor de topman gigantisch omhoog gaat en er tegelijkertijd bij diezelfde bank 1700 voltijdbanen verdwijnen. Haal die perverse prikkel weg om zoveel mogelijk mensen te ontslaan en daar een beloning tegenover te zetten, bij alle grote (bank)bedrijven. De top bestaat over het algemeen uit intelligente mensen die, als ze daarvoor beloond worden, hele slimme dingen weten te bedenken om in ieder geval het personeelsbestand niet in te krimpen, maar zelfs te laten groeien met behoud of toename van de winst. Dan heeft iedereen begrip voor hoge beloningen.

G. Dijkstra

Wat mag iemand verdienen die leiding geeft over een bedrijf dat heel belangrijk is voor de stabiliteit van de maatschappij en die dat bedrijf in moeilijke tijden zeer goed weet te managen en ook nog eens verantwoordelijk is voor 60.000 werknemers?
Dat betekent met de gezinnen van deze werknemers erbij en alle aanverwante bedrijven die dat met zich meebrengt, misschien wel dat er 300.000 mensen geheel of gedeeltelijk van hem afhankelijk zijn.
Iemand die plaatjes draait voor een dansfestival en daarvoor een half miljoen in de week verdient wordt geen strobreed in de weg gelegd.
Zijn ze in Nederland inmiddels niet alle gevoel voor verhoudingen kwijt?

Peter Laman

“De overheid dient niet te gaan over salarissen van private ondernemingen” – Mooi, maar dan ook geen staatssteun als de bank dreigt om te vallen.

Frans Geurts van Kessel

De overheid hoeft zich niet te bemoeien met de salarissen van bankiers, als tenminste diezelfde bankiers ook niet bij diezelfde overheid (lees belastingbetaler) hun handje komen ophouden op het moment dat die bank door hun eigen toedoen op omkiepen staat. Laat ze dat dan maar uit eigen zak betalen.

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.