Lezersreacties

‘Dit is het gevolg van de trieste wetgeving in ons land’

03 september 2018Leestijd: 3 minuten

De stelling Lili en Howick moeten gewoon het land uit leverde een flinke discussie op. Dank voor uw bijdragen. Wij lichten hieronder enkele reacties uit.

Lees alle reacties terug onder de Stelling van de dag.

Henny Rensenbrink schreef:

Het is triest voor de kinderen. Maar : toen de moeder in eerste instantie loog bij haar asielaanvraag stond al vast dat de aanvraag afgewezen zou worden. En bij liegen, geldt geen enkel pardon meer. Tien jaar langer procederen was dus zinloos. Zelfs Ayaan Hirsi Ali kwam er uiteindelijk niet mee weg. De advocaat van de moeder had niet jarenlang valse hoop moeten wekken. Moeder begon met liegen en probeert thans met chantage alsnog een verblijfsvergunning te krijgen. Dit alles over de ruggen van haar kinderen. Als de kinderen hier mogen blijven dan is moeder hier binnen de kortste keren weer terug. Kan dus echt niet: precedentwerking !

Frits Rietveld schreef:

Voor deze kinderen moet geen uitzondering worden gemaakt omdat dat ernstige ongelijkheid is. Maar nu we dit als Nederland zoveel jaar hebben laten duren, hebben we nu wel zorgplicht. We moeten zorgen voor een goed pleeggezin – geen kindertehuis dus -, liefst een internationale school, en vergoeding van onderwijs en levensonderhoud in brede zin en dat alles tot hun 18e. Dat is de prijs voor stroperigheid en voor zorgvuldigheid naar deze kinderen.
En we moeten zorgen voor wetten en instellingen die asielaanvragen snel afhandelen, zeg 90% binnen 6 maanden, nog eens 8% binnen een jaar en uiterste termijn 2 jaar. Dan nog geen OK: terugzenden.

Rein Hettinga schreef:

Dit is het gevolg van de trieste wetgeving in ons land, als men na afwijzing toch nog jaren de zaak kan vertragen, zoals de moeder van deze kinderen gedaan heeft, door te liegen en bedriegen, met behulp van Nederlandse brood-advocaten, is dit het gevolg. Hoe triest ook, de regering moet nu voet bij stuk houden, zodat nu een signaal uit gaat dat Nederland haar wetten en regels respecteert en uitvoert. Tevens moet de regering nu voor de toekomst, na uitwijzing meteen de personen de grens overzetten. Maar in dit land kan men blijkbaar nog steeds na jaren illegaal, en zoals in Amsterdam 16 jaar illegaal woningen kraken toch nog een verblijf vergunning krijgen. Dit is de omgekeerde wereld, en in het buitenland weet men dat Nederland, ook op dit punt geen ruggengraat heeft. En blijft misbruik met voor de illegalen, een positieve uitslag mogelijk. Dus geef duidelijkheid, afgewezen is meteen het land verlaten.

Jos Merks schreef:

Natuurlijk weg. Eeuwig traineren kan nooit leiden tot blijven. En dan maar de media bespelen, die daar verwerpelijk genoeg volop gehoor aangeven. En maar zielig doen, dat ze het land waar ze geboren zijn niet kennen. Wat moeten dan al die Syrische, Somalische, Eritreische, Marokkaanse, Turkse, Poolse en al die andere kinderen van nog 75 andere landen hier doen, omdat ze Nederland niet kennen en de taal niet spreken. Nederlands is niet al te makkelijk toch?

Carel DeKadt schreef:

Wij hebben met elkaar regels en wetten afgesproken. Nederland is een fatsoenlijk land met een fatsoenlijk rechtssysteem. De betreffende ouder van de kinderen is herhaaldelijk door een onafhankelijke rechter terecht gewezen en heeft bevolen dat men geen recht heeft om in Nederland te blijven op genoemde gronden (asiel). Deze kinderen horen bij hun moeder en niet in Nederland en moeten onmiddellijk teruggezonden worden. Of wij hebben een rechtsstaat of wij hebben het niet. Willekeur in regels en wetgeving ondermijnt de rechtsstaat.

Wim Zee schreef:

Het lijkt mij dat deze zaak goed door deskundigen bekeken/beoordeeld is om uitzetting te rechtvaardigen. We kunnen géén uitzonderingen blijven maken. Los van de kosten van de ellenlange procedures kan het toch niet zo zijn dat wie maar lang genoeg door procedeert uiteindelijk beloont wordt met een verblijfsvergunning. Daar zou wel eens een aanzuigende werking van uit kunnen gaan ben ik bang.

 

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

 

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.