sprekers

René van Rijckevorsel

15 maart 2019
René van Rijckevorsel (1961) is plaatsvervangend hoofdredacteur van Elsevier Weekblad. René is sinds september 1994 in dienst bij Elsevier Weekblad. Eerst als chef van de redactie buitenland en na een verblijf in Zimbabwe (1996-1999) als chef van de redactie Nederland. In 2001 trad René toe tot de hoofdredactie.

René studeerde Nederlandse Taal & Letterkunde in Utrecht en studeerde af op de geschiedenis van het literaire tijdschrift Groot Nederland. Hij werkte daarna als freelance journalist en als eindredacteur voor het tijdschrift Money. In de periode 1990-1991 was hij freelance correspondent in Noord-Afrika (Tunis).

René schrijft sind 2014 thrillers. Zijn eerste thriller, Tunis, werd goed ontvangen en won de Schaduwprijs 2015 voor beste debuut. Een jaar later verscheen Zim, en in 2018 Zwanenbroeders.

Stuur René een bericht
Nodig René als expert uit
Volg René op Twitter