sport

Voormalig wereldkampioen boksen Jimmy Ellis overleden

06 mei 2014Leestijd: 1 minuut

Voormalig wereldkampioen boksen in het zwaargewicht (WBC), Jimmy Ellis, is op 74-jarige leeftijd overleden in Louisville, Kentucky. Ellis was het bekende trainingsmaatje van Muhammad Ali.

Ellis maakte deel uit van de gouden generatie zwaargewicht boksers uit de jaren zestig en zeventig.

Grote namen

Andere grote namen uit dat tijdperk zijn Joe Frazier, George Foreman, Ken Norton, Floyd Patterson, Jerry Quarry en Muhammad Ali waarvan hij het beroemde trainingsmaatje werd.

Ellis hield de WBA wereldtitel boksen zwaargewicht tussen 1968 en 1970. Hij raakte de titel kwijt aan Joe Frazier. In 1971 nam Ellis het tegen Ali op maar moest het opgeven na twaalf ronden.

Na 53 wedstrijden hield de Amerikaanse bokser het voor gezien als prof en ging hij boksers trainen. De laatste jaren leed Ellis als gevolg van de vele klappen aan dementie.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.