sport

Voormalig FC Barcelona-trainer Vilanova (45) overleden

25 april 2014Leestijd: 1 minuut

Tito Vilanova, die tot vorig seizoen trainer van FC Barcelona was, is vrijdagmiddag overleden. De Spaanse trainer leed al ruim twee jaar aan speekselklierkanker.

Dat heeft Barcelona vrijdag bekendgemaakt.

Spoed

Vilanova werd vrijdag met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Hij moest een operatie ondergaan, maar die ingreep heeft niet meer kunnen helpen.

De Spaanse oefenmeester was assistent-trainer van Pep Guardiola met wie hij in 2009 en 2011 de Champions League won. In 2012 vertrok Guardiola en werd Vilanova zelf hoofdtrainer.

Kanker

In december 2012 werd bij Vilanova voor de tweede keer kanker vastgesteld. Sindsdien onderging hij diverse operaties onder meer in de Verenigde Staten waardoor hij niet vaak meer op het trainingsveld te vinden was.

Toch wist hij Barça nog naar het kampioenschap te brengen, maar na vorig seizoen liet zijn gezondheid het niet meer toe de Catalaanse sterrenploeg te coachen. Vilanova is 45 jaar geworden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.