sport

Ajax veroordeelt wangedrag van supporters bij bekerfinale

21 april 2014

De directie van Ajax veroordeelt het wangedrag van supporters van de club. Ajax heeft de KNVB en de Kuip excuses aangeboden voor de incidenten tijdens de bekerfinale.

‘Gisteren had een fantastische dag moeten worden voor onze club en al onze supporters. Helaas heeft een groep meegereisde fans gemeend dit voetbalfeest te moeten verzieken. Met verwerpelijk gedrag hebben zij onze club in diskrediet gebracht,’ schrijft de directie op de website.

Het Ajax-bestuur zegt zich te ‘schamen’ voor de relschoppers ‘die zich supporters van onze club wanen’. De club komt met ‘passende maatregelen’.

Gefouilleerd

Tegen de NOS zei een woordvoerder van Ajax maandag dat alle risicosupporters voor de wedstrijd zijn gefouilleerd toen zij met bussen van Amsterdam naar Rotterdam gingen. Een op de vier andere supporters kreeg eveneens een controle aan zijn lijf.

De directeur van de Kuip zei er rekening mee te houden dat supporters al lang voor de wedstrijd vuurwerk naar binnen hadden gesmokkeld. Het vuurwerk van Ajax-supporters, dat naar de eigen doelman werd gegooid, ontsierde de door Ajax verloren bekerfinale tegen PEC Zwolle. Prominente Ajaxieden Edwin van der Sar en Frank de Boer maakten gisteren direct duidelijk dat het gedrag van de hooligans niet door de beugel kon.

De schade in en rond de Kuip kost 60.000 euro, meldt het Radio 1 Journaal.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.