Ajax wint voor derde keer dit seizoen van Feyenoord

02 maart 2014Leestijd: 1 minuut

Ajax heeft zondagmiddag in de Rotterdamse Kuip een belangrijke stap gezet richting de vierde landstitel op rij. De koploper van de eredivisie verstevigde de eerste plaats met een zege op Feyenoord: 1-2.

Graziano Pellè kopte Feyenoord na 30 minuten nog wel op voorsprong. Kolbeinn Sigthórsson zorgde vlak voor het rustsignaal voor de gelijkmaker. Joël Veltman bezorgde Ajax in de 72ste minuut de zege.

Achterstand

Ajax heeft acht duels voor het einde van de competitie een voorsprong van 8 punten op de voornaamste concurrenten FC Twente en Vitesse. Feyenoord zag de achterstand flink groeien.

Met een achterstand van 12 punten lijkt Feyenoord de eerste landstitel sinds 1999 voorlopig uit het hoofd te moeten zetten.

Winnaar

Er was natuurlijk meer eredivisie-voetbal. Het duel tussen FC Groningen en SC Cambuur heeft geen winnaar opgeleverd.

Ondanks dat beide ploegen voor de winst streden, stond er na 90 minuten 1-1 op het scorebord in de Euroborg. Tjaronn Chery bracht de thuisclub op de dramatisch grasmat op voorsprong. Elvis Manu redde voor de gasten een punt vanaf de strafschopstip.