sport

Wat lucht voor Cocu, PSV wint van SC Cambuur

05 februari 2014Leestijd: 1 minuut

PSV heeft woensdag in Leeuwarden een zwaarbevochten overwinning behaald op SC Cambuur. De ploeg van trainer Phillip Cocu stond al binnen 2 minuten op achterstand, maar knokte zich vervolgens in de wedstrijd: 1-2.

PSV staat nu wat steviger op de zevende plaats, met 32 punten uit 22 duels. Elvis Manu bracht Cambuur al in de 2de minuut op voorsprong. Jeffrey Bruma zorgde enkele minuten voor rust voor de gelijkmaker. Na een uur spelen maakte Jürgen Locadia de winnende en bevrijdende treffer voor PSV.

Cocu heeft na de pijnlijke nederlaag bij RKC Waalwijk ingegrepen bij PSV. Topaankoop Adam Maher moest woensdag op de bank beginnen, net als Luciano Narsingh. Met Oscar Hiljemark koos Cocu op het middenveld voor meer fysieke kracht.

Slotfase

Go Ahead Eagles en RKC hebben woensdagavond na een bloedstollend slot beiden een kostbaar punt (2-2) veroverd. In de slotfase zette eerst Xandro Schenk de Eagles op een 2-1 voorsprong, maar in blessuretijd bracht Romeo Castelen de gelijkmaker op zijn naam. De andere doelpunten kwamen op naam van Jop van der Linden (1-0) en Damiano Schet (1-1).

NEC heeft de ongeslagen status in 2014 in de eredivisie vastgehouden. De semiklassieker tegen NAC Breda leverde een gelijkspel op: 1-1. Rydell Poepon zorgde na ruim een kwartier voor 0-1, Rens van Eijden bracht 6 minuten later de gelijkmaker op zijn naam.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.