sport

Televisiekijkende Russen kregen falende Olympische ring niet te zien

08 februari 2014Leestijd: 1 minuut

Miljoenen kijkers over de hele wereld zagen dat bij de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in plaats van de gebruikelijke vijf maar vier Olympische ringen oplichtten. Maar op de Russische televisie was die technische fout niet te zien.

De staatstelevisie toonde in plaats van de falende ring een opname van een repetitie, waar het wel goed ging.

Sneeuwvlokken

Vijf sneeuwvlokken zouden veranderen in de olympische ringen, maar één van die sneeuwvlokken weigerde dienst en bleef een sneeuwvlok. Het vuurwerk wat daarna zou komen, bleef ook uit.

De Russische creatief directeur van de opening, Konstantin Ernst, noemde het na afloop ‘heel normaal’ dat de fout werd gecensureerd.

Hij zei dat het belangrijkste is dat er een goede presentatie was. De creatief directeur Konstantin Ernst vindt dat er ‘paranoïde‘ op de falende ring wordt gereageerd. ‘Geen enkel persoon raakt na een twee uur durend verhaal van slag door een ongeopende sneeuwvlok.’

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.